Susuz Kaymakamı İlk Adımı Eğitime Attı!

Susuz Kaymakamı İlk Adımı Eğitime Attı!

19 Ağustos'ta Kars'ın Susuz ilçesinde göreve başlayan Kaymakam Musa Evin, ilk brifingi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden aldı.

Susuz Kaymakamı İlk Adımı Eğitime Attı!

19 Ağustos’ta Kars’ın Susuz ilçesinde göreve başlayan Kaymakam Musa Evin, ilk brifingi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden aldı.

100.Yıl Yatılı Bölge Ortaokulunda (YBO) ilçedeki bütün okul müdürleriyle bir araya gelen Kaymakam Evin, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürlerinin hazırlamış olduğu sunumları ilgiyle izleyerek, sorunları ve çözüm önerilerini tek tek not aldı.

Brifing İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıza Uray’ın sunumuyla başladı. Milli Eğitim Müdürü Uray, ilçedeki öğretmen, öğrenci, okul sayıları ile ilgili istatistiki verileri ve ilçenin son 5 yıldaki başarı durumunu aktardı. İlçedeki köylerde dahil bütün anasınıflarının zeminine Laminant parke döşendiğini, bütün köy okullarına temiz ve atık su bağlantısı yapıldığını, su tesisatı çekildiğini, köy okullarının WC’lerine lavabo konulduğunu, fayans döşendiğini aktardı.

Uray daha sonra ilçedeki sorunlar ve çözüm önerilerini şu şekilde sıraladı:

1-Hizmetlerin aksamaması için İlçe Milli Eğitim müdürlüğümüze ve YBO’lara taşıt verilmeli

2-YBO’lara Doktor ve sağlık personeli verilmeli

3-YİBO’lardaki yatılı öğrencilerden alınan muayene ve ilaç katkı paylarının kaldırılmalı

4-Yatılı okullarda belletmenlik sistemi yeniden düzenlenmeli

5-Eğitim öğretim dönemi içerinde Öğretmenler yer değiştirmemeli

7-Öğretmenleri doğuda tutmak için cazip şartlar sunulmalı (Doğu tazminatı vb)

8-Doğuda spor salonu olmayan okullara mutlaka spor salonu yapılmalı çünkü yılın en az 6 ayında kar var öğrencilerin oynayacağı oyun alanı yok.Ders dışı etkinlikler daha fazla yapılabilmeli

9-Lojmanların belli aralıklarla bakım onarımı yapılmalı

10-Mutlaka Susuz’a İmam Hatip lisesi binasının yapılması geçen yıl açılan okulumuz 3 okulda eğitim öğretime devam ediyor.Bu sene acilen 7 dersliğe ihtiyaç var.

11-İklim şartlarından dolayı Doğuda zorunlu kalmadıkça taşımalı eğitim yapılmamalı yerine pansiyonlar yapılmalı.”diyerek bitirdi.

İlçedeki bütün okul müdürleri sırayla sunumlarını yaptı.Kaymakam Evin okul müdürlerinin hazırlamış olduğu sunumları ilgiyle izledi sorunları ve çözüm önerilerini tek tek not aldı.Bütün okulları ilerleyen süreçte ziyaret edeceğini belirtti.Kaymakam Evin  yaptığı konuşmada” Görev yaptığım yerlerde eğitimin her kademesine ve öğretmenlere çok önem verdim.Eğitimciler benim için çok önemli.Zaman zaman okullarımızı ziyaret edip güzel çalışmalara öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte  imza atmayı,ilçedeki başarıyı artırmak için elimden gelen bütün imkanları seferber etmeyi düşünüyorum.

Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıza Uray, 100.Yıl YBO Müdürü Enver Özer, 75.Yıl İMKB YBO Müdürü Gülhan Bulut, K. Karabekir Anadolu Öğretmen Lisesi Müdür V. Hakkı Karataş, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Gürsel Uray, Çok Programlı Lise Müdür V. Uğur Avşar, İmam Hatip Lisesi Müdür V. Kadir Çalbak, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ergül Okulmuş katıldı.

Kaymakam Musa Evin İlçenin eğitimle ilgili sorunlarını İl Milli Eğim Müdürü Yıldırım Alkış’la görüşmek için 100. Yıl YBO’dan ayrıldı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne geçti. kha

Önceki ve Sonraki Haberler