Susuz’da Anaokulu Şenlikleri

Susuz’da Anaokulu Şenlikleri

Kars'ın Susuz ilçesi ve köylerinden 21 Okuldan 270 anasınıfı ve anaokulunun katıldığı 'Anaokulu Şenlikleri' düzenlendi.

 

Şenliklerde konuşan Susuz Kaymakamı Vedat Yılmaz okul öncesi eğitimin öneminde değinerek “Eğitimin sağlam temeller üzerine kurulmasında ve başarı sağlanmasında okul öncesi eğitimin rolü, bilimsel olarak kanıtlanmıştır.” Dedi.
 
Susuz Bağımsız Anaokulu koordinatörlüğünde düzenlenen özellikle köy okullarındaki minik yüreklerin, becerilerini ve kazanımlarını ortaya koyduğu ve anneleriyle buluştuğu şenlikte, 3 palyaço ile birlikte çocuk şarkıları eşliğinde 21 anasınıfı ve Anaokulunun öğrencileri ilçe merkezinde kortej yürüyüşü yaptılar.
 
Şenlik alanına 5 okulda yapılan etkinliklerin yer aldığı stantlar kuruldu. Beğeniyle izlenen Şenlik boyunca minik yürekler birbirinden güzel gösteriler sundular. Şenlik süresince öğrencilerin güneşten etkilenmemesi için Susuz Kaymakamlığı tarafından özel şapkalar dağıtıldı. Şenlik sonunda köyden gelen çocuklar hep birlikte öğlen yemeği yediler. Birincisi düzenlenen ve 21 Okuldan 270 öğrencinin katıldığı şenlikte bütün öğrencilere çeşitli oyuncaklar hediye edildi. Öğrencilere hediyelerini veren Susuz Kaymakamı Vedat Yılmaz, Eğitimin sağlam temeller üzerine kurulmasında ve başarı sağlanmasında okul öncesi eğitimin rolü bilimsel olarak kanıtlandığını söyledi. 
 
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM, ÇOCUKLARDA ÖĞRENMEYE İLGİ UYANDIRIR, ÇOCUĞUN VAR OLAN YETENEKLERİNİ GÖRÜNÜR KILAR.
Okul öncesi eğitim süresince çocukların ilköğretime hazırlandığını ve paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrendiklerinde dikkat çeken Yılmaz, “Okul öncesi eğitimin amacı; çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak, çocuğun var olan yeteneklerini görünür kılmaktır. Ana kucağındaki yoğun ilgiden sonra; anaokulu, çocuk için dünyaya açılan yeni bir penceredir. Bu yıllarda alacakları eğitim onları yetişkinlik yıllarında da doğrudan etkileyecektir. Amacımız tüm çocuklara kaliteli ortamlarda hayata hazırlamaktır. Eğitim, öğrenci – öğretmen – veli işbirliği ile gelişen bir süreçtir, bu birliktelik ne kadar bilinçli ve sağlıklı olursa çocuklarımız da o kadar sağlıklı gelişirler. ” Dedi.
 
Öğretmenler de okul öncesi eğitiminin önemine değinerek, “Anasınıfı ve anaokullarında öğrenim gören öğrencilerin doğduğu günden temel eğitime başladığı güne kadar geçen yılları kapsayan; çocukların daha sonraki yaşamında önemli rol oynayan, bedensel, psikomotor, sosyal – duygusal, zihinsel ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı, kişiliğinin şekillenmeye başladığı ve devamlı olarak değiştiği bir süreçtir.” Dediler.
kha

Önceki ve Sonraki Haberler