Susuz’da Birlik Seçimi

Susuz’da Birlik Seçimi

Susuz Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği yönetimi için muhtarlar arasında seçim yapıldı.

Susuz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda yapılacak olan seçim öncesi Birlik Başkanı ve Susuz Kaymakamı Yusuf İzci Açılış konuşması yaptı. 25 Köy muhtarı, İl Genel Meclisi Üyeleri, İlçe Jandarma Komutanı, Birlik Müdürü ve İlçe Özel İdare Şantiye şefinin katıldığı toplantı, Saygı Duruşuna müteakip İstiklal Marşı’nın okumasıyla başladı.

Birlik Başkanı ve Susuz Kaymakamı Yusuf İzci, 2015 yılı çalışmalarını ve 2016 Yılında yapılması planlanan çalışmaları anlattı. Öte yandan geçen yılın değerlendirilmesi de yapıldı.

2016 yılı için köy muhtarlar arasında gizli oy açık tasnif yöntemiyle seçim yapılması kararı alındı. 27 Köy muhtarında 25’inin hazır olduğu belirlendi ve bu muhtarlardan Kayadibi Köyü Muhtarı Zülfali Çakas, Büyük Çatak Köyü Muhtarı İsmet Mengücek, Kiziroğlu Köyü Muhtarı Mevlüt Uluğ, Karapınar Köyü Muhtarı Alper Şentürk, Erdağı Köyü Muhtarı Öztürk Torunoğulları, Kurugöl Köyü Muhtarı Abdurrahman Monulboğa aday oldu.

Yapılan sayım sonrası 1 oy geçersiz sayıldı. Köylere Hizmet Götürme Birliği yönetimine 11 oy alan Kayadibi Köyü Muhtarı Zülfali Çakas ile 11 Oy alan Karapınar Köyü Muhtarı Alper Şentürk seçildi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler