Susuz’da Cumhuriyet Coşkusu

Susuz’da Cumhuriyet Coşkusu

28 Ekin Çarşamba günü saat 13:00’da Atatürk anıtı önüne Çelenk konulmasıyla başlayan törene Halk eğitimi Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda konferans ile devam edildi.

29 Ekim Perşembe günü Kazım Karabekir Anadolu Lisesi kapalı spor salonunda Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatan uğruna şehit olmuş askerlerimizi, güvenlik güçlerimizi rahmet ve şükranla anarak onların manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşuna müteakip İstiklal Marşının okunmasıyla tören başladı.

Susuz İlçe Kaymakamı Yusuf İzci, Garnizon Komutanı Ercan Işık Onarıcılar, Belediye Başkanı Murat Uray Susuz Halkının ve öğrencilerin bayramını kutladılar.

Günün anlamına ilişkin yaptığı konuşmada Kaymakam Yusuf İzci şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin 92. Yıl dönümünü kutlamak amacıyla düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu vesile ile hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. 

29 Ekim, tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin hürriyet ve istiklali uğruna nice destanlar yazarak var olma mücadelesini kazandığı günün diğer adıdır.

Varoluş mücadelesini kazanmak, vatanımıza, milletimize, hürriyet ve istiklalimize kasteden düşmanları yurdumuzdan atmak hiç de kolay olmamıştır.

Türk Milleti Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde hürriyetine ve istiklaline kasteden düşmanlara karşı en azizi varlığını yani canlarını ortaya koyarak, vatanın her karış toprağını şehit kanlarıyla yoğurmuş ve varoluş mücadelesini kazanarak vatanına ve milletine sahip çıkmıştır.

Tarihini unutan ve geçmişte olup bitenlerden habersiz, yaşananlardan ders almayan milletlerin elbet bir gün yok olacağını aklımızdan çıkarmamalı ve tarih bilincimizi asla yitirmemeliyiz.

Unutmamalıyız ki bu topraklar üzerinde, asırlar boyunca yüce Türk milletinin nice değerli evlatları şehit ve gazi olmuş ve vatanımız onlardan bize miras kalmıştır.

Değerli Susuzlu vatandaşlarımız;

Bugün, ulu önder Mustafa Kemal atatürk’ün hedef olarak gösterdiği uygarlık düzeyine ulaşmak için emin adımlarla ilerleyen, vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmek için büyük hamleler gerçekleştiren bir Türkiye Cumhuriyeti vardır.

Bizler millet olarak el birliği ve gönül birliği yaptığımız ve kardeşlik içerisinde birbirimizi kucakladığımız sürece, kardeşliğimizi ve huzurumuzu bozmak isteyenlerin çabası sonuçsuz kalacaktır. Bu itibarla küresel bir güç olarak dünya sahnesinde söz sahibi olacak ülkemizde nice 29 Ekim’leri hep beraber kutlayacağız.

Sevgili öğrenciler!

Ülkemizin bu gün bulunduğu noktadan daha ileri noktaya ulaşması için sizlere büyük görevler düşmektedir. “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir, Cumhuriyeti biz kurduk onu yüceltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk En Büyük Eserim” dediği Cumhuriyeti siz Türk gençliğine emanet etmiştir.

Geleceğimizi ve ümitlerimizi emanet ettiğimiz siz genç kardeşlerimizin ülkemizi daha ileriye ve daha refah dolu günlere ulaştıracağına dair inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk, azizi şehitlerimiz ve gazilerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğilirken, hepinize saygılar sunuyorum.” Dedi.

Kaymakam Yusuf İzci’ni konuşmasının ardından 100. Yıl YBO öğrencisi Aleyna Umurbek, Nazlıcan Uzgur, Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Berfin Meniye, Susuz İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Betül Mahmutoğlu, Susuz Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencisi Berfin Uztemur, Kazım Karabekir Anadolu Lisesi Öğrencisi Öykü Sıla Yılmaz günün anlamına ilişkin şiirlerini okudular.

Susuz Halk Eğitimi Merkezi Kafkas Halk Oyunları Ekibinin coşkulu oyunları ile program tamamlandı.

“CUMHURİYET; DÜŞÜNCESİ HÜR, ANLAYIŞI HÜR, VİCDANI HÜR NESİLLER İSTER.”

MUTAFA KEMAL ATAÜRK

kha

Önceki ve Sonraki Haberler