Susuz'da Hasta ve Yaşlı Bakım Kursu

Susuz'da Hasta ve Yaşlı Bakım Kursu

Susuz Sağlık Grup Başkanı Dr. Ahmet Hekim tarafından SODES programı kapsamında düzenlenen 'Hasta ve Yaşlı Bakımı' konulu kurs tamamlandı.

 

Susuz Halk Eğitim Merkezi’nde 8 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim programı 200 saat sürdü ve eğitim kapsamında yaşlılarda sık görülen sağlık sorunlarına ayrıntılı olarak yer verildi. Teorik ve uygulama sınavlarını başarıyla geçenler sertifika almaya hak kazandılar.

Teorik bilgilerin yanında uygulama yönünden de zengin bir içeriğe sahip olan eğitim hakkında bilgi veren Dr. Ahmet Hekim şunları söyledi:

“Biz düzenlediğimiz eğitimde ‘Hasta, yaşlı olsaydık nelere ihtiyaç duyardık? Neler hissederdik?’ fikrini benimseyerek hareket ettik. Kendimizi yaşlıların yerine koyarak onların ihtiyaçlarını belirlemeye çalıştık ve bu yolla tespit ettiğimiz ihtiyaçları karşılamamıza yardımcı olacak uygulama derslerine sık sık yer verdik. Bunların dışında hastalıklarla ilgili bilinmesi gereken, tedavi kapsamında yapılması gereken davranışları vurguladık. Katılımcılar açısından çok faydalı bir eğitim olduğu kanaatindeyim.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler