Susuz’da Tabldot: Çanakkale

Susuz’da Tabldot: Çanakkale

Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü sebebiyle Susuz'un bütün okullarında bir günlük Çanakkale Tabldot etkinliği gerçekleştirildi.

Susuz’da Tabldot: Çanakkale

Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü sebebiyle Susuz’un bütün okullarında  bir günlük Çanakkale Tabldot etkinliği gerçekleştirildi.

İlçe okullarının  yemekhanesinde yemek yiyen öğrenci ve personele, Çanakkale Savaşı esnasında Mehmetçiğin cephede yediği menü dağıtıldı.

İlçedeki 100.Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu(100.Yıl YBO),Kazım  Karabekir Anadolu Lisesi,İncesu 75.Yıl İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu(75.Yıl YBO) yemekhanelerinde, Üzüm Hoşafı ve ekmekten oluşan menüyü yiyen öğrenciler farklı bir duygu yaşadıklarını belirttiler.

Çanakkale Savaşı’nın ne kadar zor şartlar altında kazanılmış bir zafer olduğunu bildiğini, okuduğu kitap ve romanlarda, o dönemdeki şartları gözünde canlandırdığını belirten 100.Yıl YBO müdürü Rıza Uray “ilk kez böyle bir duygu yaşadım. Normal şartlarda bile bu öğünle insanın karnı doymazken savaş ortamında dedelerimizin bu öğünle karnını doyurduklarını görünce kazanılan zaferin anlamı daha da pekişiyor. Hepsinin ruhu şad olsun.Öğrencilerimize Saatlerce Sosyal Bilgiler öğretmenlerimiz Çanakkale savaşını anlatıyor ama bu kadar etkili olmuyor bir günde olsa öğrencilerimize o günün duygusunu yaşatmak istedik  ” dedi.

100.Yıl YBO da yemeğe katılan şube müdürü Bayram Canlı da “İlçe müdürler kurulunda aldığımız karar gereği ilçemizin bütün okulları bugün bu menüyü öğrencilerimize veriyor. Bu kutsal günün hatırlanması ve öğrencilerimizin o şuuru hissetmeleri önemli. Tarih, aynı zamanda bir uyarı, geleceği gösteren bir dürbündür. Bu kutsal destanı özümseyen, ders alan çelik gibi iradesi olan nesiller yetiştirmeliyiz.

Sekizinci sınıf Öğrencisi Ufkum Erkin Asatekin de “Bizim için bu etkinlik sürpriz oldu.Hayatım boyunca unutmayacağım bu etkinliği bir günlüğüne de olsa o duyguyu yaşadık.”dedi.

Şube müdürü Bayram Canlı,Okul Müdürü Rıza Uray,Müdür yardımcıları Selçuk Tan,Demet Özer,öğretmenler de sıraya girerek öğrencilerle birlikte yemek aldı.Öğrencilerle birlikte yediler. kha

Önceki ve Sonraki Haberler