Sütey Yaylası’nda baharın renk cümbüşü: Göl ve Süphan Dağı aynı karede

Sütey Yaylası’nda baharın renk cümbüşü: Göl ve Süphan Dağı aynı karede
Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bulunan Sütey Yaylası'nda baharın gelişiyle birlikte açan çiçekler güzel görüntülere sahne oldu.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bulunan Sütey Yaylası'nda baharın gelişiyle birlikte açan çiçekler güzel görüntülere sahne oldu.

4 bin 58 metre yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek üçüncü dağı olan Süphan Dağı'nın eteklerinde yer alan yayla, özellikle ilkbahar aylarında farklı renklerde açan çiçeklerle doğanın tüm güzelliklerini bir araya getiriyor. Bölgeyi ziyaret eden vatandaşlar, bir yanda gölün huzur veren görüntüsünü izlerken diğer yanda beyaz örtüsünü koruyan dağın manzarasını fotoğraflamayı ihmal etmiyor. Sabah saatlerinde güneşin ışıklarıyla birlikte canlanan çiçeklerle adeta doğal bir tabloyu andırıyor. Temiz havası ve eşsiz manzarasıyla dikkat çeken bölge, fotoğraf tutkunlarının yanı sıra kamp ve doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin de uğrak noktaları arasında yer alıyor.

Bölge sakinlerinden Cengiz Velioğlu, bu yıl yağışların etkisiyle yayladaki bitki örtüsünün daha canlı olduğunu belirtirken, doğanın sunduğu eşsiz güzelliğin ziyaretçileri hayran bıraktığını ifade etti.

Doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için Sütey Yaylası, baharın en güzel rotalarından biri olarak öne çıkıyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir