Talip Uzun milletvekili aday adaylığı için istifa etti

Talip Uzun milletvekili aday adaylığı için istifa etti

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Üyesi Talip Uzun, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

28. dönem milletvekilliği genel seçimleri için görevinden ayrılan Uzun, sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu.

Uzun, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, "Serhat şehrimiz Kars için 'Yarın Değil Hemen Şimdi' diyerek yola çıkıyoruz. Türkiye Yüzyılı da güneş gibi ilk önce Kars'tan doğacak inşallah." ifadelerini kullandı.

Talip Uzun kimdir?
1974 yılında Kars'ın Sarıkamış ilçesinde doğdu. Kars İmam Hatip Lisesinde öğrenim gördü. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. İşçi olarak başladığı çalışma hayatına sırasıyla Maliye Bakanlığında memur, PTT Genel Müdürlüğünde Müfettiş, Sağlık Bakanlığında Müfettiş, Ankara Kalkınma Ajansında Denetçi ve Sağlık Bakanlığında Daire Başkanı olarak devam etti. Uzun, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Üyesi görevini yürütürken milletvekilliği seçimi için istifa etti. İyi düzeyde İngilizce bilen Talip Uzun, evli ve iki çocuk babasıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler