TOG Gençlik Haftasını kutluyor
Gençler; stadyumların dışında, meydanlarda, sokaklarda Gençlik Haftası’nı kutluyor
Türkiye’nin dört bir yanında 91 üniversite kulübü/topluluğu ile örgütlü Toplum Gönüllüsü gençler, 15-22 Mayıs tarihleri arasında stadyumlardan dışarı çıkarak şehrin sokaklarında “Alternatif Gençlik Haftası” etkinlikleri düzenliyor.
Gençlerin “özne” olduğu etkinlikler kapsamında düzenlenen konserler, ritm atölyeleri, sirk gösterileri, gençlik hizmetleri hakkında bilgilendirmeler, dans ve tiyatro gösterileri, Barışa Katla Origami Atölyesi, Kitap Okuyoruz! eylemi ile gerçek bir bayram havasında kutlanacak Gençlik Haftası’nda gençler, katılıyor, söz söylüyor ve sorumluluk alıyor.
Toplum Gönüllüsü gençler, 18 Mayıs saat 21.00’da 32 ilde meydanlarda toplanarak toplumsal barışa vurgu yapıyor ve binlerce gencin katılıyla eş zamanlı bir eyleme imza atıyor.
Organizasyonu tümüyle Toplum Gönüllüsü gençlerin inisiyatifinde gerçekleştirilen “Alternatif Gençlik Haftası” etkinlikleri gençliği meydanlarda topluyor ve gençlerin toplumsal hayatta görünür kılınmaları için fırsat tanıyor.
15-22 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak Alternatif Gençlik Haftası’nda gençlerin; Türkiye’de ve dünyada gerçekleştirilen gençlik çalışmalarından ve gençlik hizmetlerinden haberdar olmaları ve kendi alanlarını yaratabilmeleri adına yeni fikirler üretmeleri konusunda desteklenmeleri hedefleniyor.
Kars Toplum Gönüllüleri tarafından yapılan açıklamada, “Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), gençliğin enerjisini toplumsal faydaya dönüştürmeyi amaçlayan bir değişim ve dönüşüm projesidir. Aralık 2002’de kurulan TOG gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde toplumsal barış, dayanışma ve değişimi amaçlar.
Toplum Gönüllüsü gençler, üniversitelerinde kulüp, topluluk veya grup olarak örgütlenerek, belirledikleri ihtiyaçlara göre eğitim, sağlık, çevre, engelliler, insan hakları vb. Birçok alanda sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirirler. Bu projeler, sadece topluma katkı sağlamakla kalmazlar, asıl önemlisi gençlerin, aktif birer yurttaş olmalarını sağlar ve kişisel gelişimlerini desteklerler.
2009 yılında, Türkiye’nin dört bir yanından 22 bin 699 genç ve 500’ün üzerinde yetişkin aktif gönüllüsüyle 727 yerel, ulusal ve uluslararası sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren Toplum Gönüllüleri, yerel kaynağı da harekete geçirerek yerel halkın katılımını sağlamaktadır.
Ülkenin 78 üniversitesinde, 90 örgütlenme ile aktif Toplum Gönüllüsü gençler, 2009 yılında, 287 bin 152 kişiye çok çeşitli alanlarda hizmet götürdüler. TOG, ayrıca Kuzey Kıbrıs, Bakü ve Berlin’deki çalışmalarıyla “gençliğin öncülüğünde” modeliyle uluslar arası alanda faaliyet göstermeye başlayan bir sivil toplum kuruluşu oldu.
Toplum Gönüllüleri, farklılıklara saygı, şeffaflık ve hesap verebilirlik, yerel katılım, girişimcilik, ekip çalışması ve hayat boyu eğitim ilkeleri ışığında “Eleştirmek değil, değiştirmek için” çıktığı yolda, gençliğin enerjisini sosyal faydaya dönüştürmek için çalışmalarını sürdürüyor.