Tokat’ta ibadethaneler Ramazan’a hazırlandı

Tokat’ta ibadethaneler Ramazan’a hazırlandı

Tokat Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde kent genelindeki cami ve mescitlerde kapsamlı temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını başlattı.

Tokat Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde kent genelindeki cami ve mescitlerde kapsamlı temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını başlattı.

Tokat Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında ibadethanelerin iç mekânları, avluları, şadırvanları ve lavabo alanları detaylı şekilde temizlenerek hijyen standartlarına uygun biçimde dezenfekte edildi. Ekipler, özellikle yoğun kullanım alanlarında titiz bir çalışma gerçekleştirirken, halılar özel makinelerle, kapı ve pencere yüzeyleri dezenfektan ürünlerle temizlendi. Çalışmalarının ardından cami içlerine gül suyu sıkılarak Ramazan ayının manevi atmosferine uygun bir ortam oluşturuldu.

Başkan Yazıcıoğlu: "İbadetler huzur içinde yapılsın"

Yürütülen çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve manevi arınma ayı olduğuna dikkat çekerek; "Hemşerilerimizin ibadetlerini huzur ve hijyen içerisinde gerçekleştirebilmeleri için ekiplerimizle birlikte seferber olduk. Ramazan ayı boyunca da temizlik çalışmalarımız aralıksız sürecek. Amacımız, vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla ibadet edebileceği nezih ve ferah mekânlar hazırlamaktır. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin ve İslam âleminin mübarek Ramazan ayını tebrik ediyor, Ramazan'ın rahmetini ve bereketini hep birlikte yaşamayı temenni ediyorum" dedi.

Tokat’ta ibadethaneler Ramazan’a hazırlandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler