TOMA bu defa balıklara müdahale etti

TOMA bu defa balıklara müdahale etti

Iğdır’ın merkeze bağlı Yaycı köyündeki su kanalının yanındaki tahliye kanalında mahsur kalan binlerce balık, ölmek üzereyken TOMO’lar tarafından kurtarıldı.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Geçtiğimiz yıl boyunca suyu kesilen kanalın içinde kalan balıklar 6 aydır gölet haline gelen ve oksijensiz kalan suda yaşam mücadelesi verdiği belirtildi.

Iğdır Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ekiplerine yapılan ihbar sonucu duruma müdahale eden ekipler, can çekişen balıkları önce torlarla damacanaların içine koymayı düşündü. Fakat binlerce balığın bu şekilde kurtaramayacağını anlaşılınca Iğdır Belediyesine ait itfaiye aracı ile Emniyet Müdürlüğüne ait toplumsal müdahale aracı (TOMA) ile kanala su bırakıldı.

Iğdır Belediyesine ait itfaiye araçları yaklaşık 30 ton suyu su kanalına bıraktı. Daha sonra da TOMA göllete tazyikli su boşalttı. Kanala su bırakılmasının ardından suda oksijenin artması ile balıklarda canlanma gözlendiği belirtildi.

Duruma şahit olan vatandaşların memnuniyeti gözlenirken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Iğdır İl Şube Müdürü   Mete Türkoğlu da yaptığı açıklamada: “Bu balıklar 5-6 aydır burada mahsur kalmışlar ve üremişler çoğalmışlar. Bize yapılan ihbar sonucu haberimiz oldu. Kanalda yaşayan balıklar caner, sazan ve karabalıklardır. Bu bölgede yaşayan balıklardır. Su ortamı yaratarak kurtardık sayılır. Bunları iyi bir şekilde götürüp Aras Nehri’nin kenarına bırakacağız. Belediye ve Emniyet müdürlüğüne teşekkür ederiz.”dedi.

toma-bu-defa-baliklara-mudahale-etti-(1).jpgtoma-bu-defa-baliklara-mudahale-etti-(2).jpgtoma-bu-defa-baliklara-mudahale-etti-(3).jpgtoma-bu-defa-baliklara-mudahale-etti-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler