Toprak Analizi Süresi Uzatıldı

Toprak Analizi Süresi Uzatıldı
Arazilerde hangi çeşit mahsulün daha verimli olarak yetişeceği ile ilgili değerlendirmelere olanak sağlayan toprak analizi yaptırma süresi uzatıldı.

Toprak Analizi Süresi Uzatıldı

Arazilerde hangi çeşit mahsulün daha verimli olarak yetişeceği ile ilgili değerlendirmelere olanak sağlayan toprak analizi yaptırma süresi uzatıldı.

Bakanlık tarafından Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilerin toprak analizi yaptırmaları için 1 Eylül’e kadar süre tanımıştı. Hangi tarım arazisinin, hangi ürüne en fazla uygun olduğunu belirlemek amacıyla yaptırılması zorunlu olan toprak analizi için 1 Eylül’de dolan sürenin 31 Ekim’e kadar uzatıldığı açıklandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kars İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün konu ile ilgili olarak, “Yaz boyu çiftçilerimizin çeşitli bölgelerde bulunan tarlalarından getirdikleri toprakların Bakanlığımızın yetkilendirdiği laboratuvarlarda analizleri yapılarak hangi çeşit mahsulün daha verimli yetişeceği ile ilgili bilgiler verildi. Toprak analizi yaptırmayan çiftçiler için toprak analiz süresi 30 Ekim 2014 tarihine kadar uzatıldı.” dedi.

Düzgün ayrıca, “Toprak analizi desteği ödemesinden faydalanmak isteyen çiftçilerin bakanlıkça yetkilendirilmiş laboratuvarlarda 1 Ocak-10 Ekim arasında toprak analizi yaptırması zorunludur. Her toprak analizine en fazla 50 dekar için ödeme yapılacaktır. Her analiz en fazla 50 dekarlık bir tarım arazisini temsil eder. Bu nedenle Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılabilmesi çerçevesinde toprak analizi desteklemesinden yararlanmak isteyen çiftçilerimiz yetkili laboratuvarlarda 30 Ekim 2014 tarihine kadar toprak analizi yaptırabileceklerdir.” Şeklinde konuştu.

Çiftçilerin mağdur olmaması için iş ve işlemlerini son güne bırakmamaları tavsiye edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir