Türkiye-Ermenistan sınırında mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı

Türkiye-Ermenistan sınırında mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı

Türkiye-Ermenistan sınırında bulunan 2 bin 900 rakımdaki Kakaç yaylasında kar ve tipide mahsur kalan 2 kişi ekiplerce kurtarıldı.

Volkan KARABAĞ

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Kakaç köyü yaylasından köye gelmek için araçlarıyla yola çıkan 70 yaşındaki Reşit Tuğ ve eşi 67 yaşındaki Besti Tuğ aniden etkili olan kar yağışıyla mahsur kaldı. Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye jandarma, AFAD, UMKE ve İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi.

Tipi ve sis nedeniyle görüş mesafesinin de 20 metreye düştüğü 2 bin 900 rakımdaki yaylada ekipler, İl Özel İdaresi ekiplerinin iş makinesiyle açtığı yolda ilerlerdi. Zorlu coğrafyada yapan arama çalışması yapan ekipler, İl Özel İdaresine ait kepçe ile mahsur kalan vatandaşları kaldıkları bölgeden aldı. Yaklaşık 5 kilometre kepçe ile taşınan Tuğ çifti, sağlık ekiplerine teslim edildi. UMKE ekiplerince sağlık kontrolünden geçirilen vatandaşlar daha sonra Kakaç köyüne getirildi.

Kakaç yaylasında mahsur kaldıklarını ifade eden Reşit Tuğ, “Araçla çıktık aniden kar bastırınca tepede mahsur kaldık. Mahsur kaldığımızı yeğenim ekiplere bildirdi, ekipler geldi bizi kurtardı.” dedi.

İki vatandaşın mahsur kaldığı ihbarı üzerine Kakaç köyü yaylasına hareket ettiklerini belirten Arpaçay İlçe Özel İdaresi Şantiye Şefi Ali Çobanoğlu ise, “Çok şükür vatandaşlarımız iyi, Allah devletimize zeval vermesin. Çok kar vardı bizim gidemediğimiz yere kepçe operatörümüz 4-5 kilometre yalnız giderek vatandaşlara ulaştı.” İfadesini kullandı.

UMKE görevlisi Salih Ocak da “112'mize gelen bir ihbara Arpaçay Kakaç köyüne geldik, Jandarma, İl Özel İdaresi ve UMKE ekibi olarak yaylaya geldik hastaları sağlıklı bir şekilde teslim aldık, şuanda herhangi bir sıkıntı yok.” şeklinde konuştu.

Mahsur kalan çifti kepçe ile yaklaşık 5 kilometre taşıyan Kepçe operatör Yasin Elma ise “Şantiye şefi beni aradı geldik, Arpaçay Kakaç köyü yaylasına çıktık. Bu yayla Ermenistan sınırında yol karlı ve çamurluydu anca gidebildik. Çok şükür hastalarımızı kurtardık geldik Allah devletimizden razı olsun.” diye konuştu.

Kakaç köyü muhtarı Beyzade Şimşir da “Yaklaşık 3 bin rakımda Ermenistan sınırında yaylamız mevcut. Göç sezonu gelince yaylalar inmeye başladı, ancak yağmur ve kar etkili olmasıyla bir aile inemedi. Bu tarihte daha önce kar görülmemişti kar bastırması nedeniyle orada mahsur kaldılar. Köye gelen ekiplerle birlikte mağdur kalan vatandaşları aldık, sağlık kontrolleri yapıldı durumları iyi.” dedi.

turkiye-ermenistan-sinirinda-mahsur-kalan-2-kisi-kurtarildi-(5).jpgturkiye-ermenistan-sinirinda-mahsur-kalan-2-kisi-kurtarildi-(2).jpgturkiye-ermenistan-sinirinda-mahsur-kalan-2-kisi-kurtarildi-(3).jpgturkiye-ermenistan-sinirinda-mahsur-kalan-2-kisi-kurtarildi-(6).jpgturkiye-ermenistan-sinirinda-mahsur-kalan-2-kisi-kurtarildi-(1).jpgturkiye-ermenistan-sinirinda-mahsur-kalan-2-kisi-kurtarildi-(2)_renamed_374.jpgturkiye-ermenistan-sinirinda-mahsur-kalan-2-kisi-kurtarildi-(1)_renamed_4416.jpgturkiye-ermenistan-sinirinda-mahsur-kalan-2-kisi-kurtarildi-(4).jpgturkiye-ermenistan-sinirinda-mahsur-kalan-2-kisi-kurtarildi-(5)_renamed_12478.jpgturkiye-ermenistan-sinirinda-mahsur-kalan-2-kisi-kurtarildi-(6)_renamed_18145.jpgturkiye-ermenistan-sinirinda-mahsur-kalan-2-kisi-kurtarildi-(7).jpgturkiye-ermenistan-sinirinda-mahsur-kalan-2-kisi-kurtarildi-(8).jpgturkiye-ermenistan-sinirinda-mahsur-kalan-2-kisi-kurtarildi-(9).jpgturkiye-ermenistan-sinirinda-mahsur-kalan-2-kisi-kurtarildi-(10).jpgturkiye-ermenistan-sinirinda-mahsur-kalan-2-kisi-kurtarildi-(3)_renamed_27809.jpgturkiye-ermenistan-sinirinda-mahsur-kalan-2-kisi-kurtarildi-(4)_renamed_12211.jpgturkiye-ermenistan-sinirinda-mahsur-kalan-2-kisi-kurtarildi-(12).jpgturkiye-ermenistan-sinirinda-mahsur-kalan-2-kisi-kurtarildi-(13).jpgturkiye-ermenistan-sinirinda-mahsur-kalan-2-kisi-kurtarildi-(11).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler