Türkiye’nin dağcıları Sarıkamış Şehitlerini Allahuekber Dağı’nın zirvesinde andı

Türkiye’nin dağcıları Sarıkamış Şehitlerini Allahuekber Dağı’nın zirvesinde andı

Türkiye’nin dağcıları Sarıkamış Şehitleri anısına 3.180 rakımlı Allahuekber Dağı'na zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

Tacettin DURMUŞ

Dağcılar tırmanış öncesi 2.700 rakımlı dağın eteklerinde belirledikleri alanda kam yaptı. Burada çadır kuran dağcılar geceyi eksi 30’ları bulan soğukta geçirdi.

Anma etkinliklerine katılmak için Sarıkamış’ta bulunan Gençlik Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, zirve tırmanışı yapmakta olan dağcıları görüntülü olarak arayarak tebrik etti.

6-8 Ocak 2022 tarihleri arasında Sarıkamış ilçesinde gerçekleştirilen anma etkinlikleri, Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla Türkiye Dağcılık Federasyonu Kars İl Temsilciliğinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Etkinlikler çerçevesinde, Selim ilçesine bağlı Sarıgün köyü ilkokulunda bir araya gelen 63 dağcı, Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) organizesinde Sarıkamış Şehitlerini Anma Zirve tırmanışı için son hazırlıklarını tamamladı. Selim Belediyesi tarafından sıcak çorba ikram edilen dağcılar, Antrenörler Şahap Eryılmaz ve Atıf Eroğlu rehberliğinde sabah 9'da tırmanışa geçtiği birinci gün ki faaliyetinde öğlen saatlerinde 2 bin 700 rakımlı kamp alanına ulaştı.

Ekip lideri antrenör Şahap Eryılmaz gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Dağcılık Federasyonun her yıl düzenlediği Sarıkamış şehitlerini anma etkinliği için bu gün burada olduklarını söyledi.

Tırmanışa 61 dağcı 2 görevliyle katıldıklarını anlatan Eryılmaz, "Türkiye'nin 4 bir yanından katılan sporcularımızla şehitlerimizi anmak için tırmanışa başladık. Yaklaşık 3 saatlik bir tırmanışın ardın 2 bin 600 rakımlı kamp alnına ulaşmayı planlıyoruz ve geceyi orada geçireceğiz. Ertesi günde sabah erken saatlerinde tırmanışa geçerek Allah-u Ekber Dağı'nın 3 bin 180 rakımlı zirvesinde şehitlerimiz anacağız."

Tırmanışın ev sahipliğini yapan Türkiye Dağcılık Federasyonu Kars İl Temsilcisi Alpay Korkmaz da Sarıkamış şehitlerini 108. yılında rahmetle andıklarını belirterek, "Bu vesileyle Allahuekber Dağı'nın 3 bin 180 zirvesinde şehitlerimizi andık. Türkiye'nin farklı bölgelerinden Sarıkamış’a gelen başta Gençlik Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu olmak üzere, bütün dağcı arkadaşlarımıza, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Nedim Aslan’a, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun’a, Sarıgün Köyü Muhtarı Cüneyt Altun’a ve bizleri ağırlayan köy halkına teşekkür ediyorum. Ayrıca kamp ve zirve tırmanışı sırasında bizleri sık sık arayan ve cesaretlendiren Spor Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Mehmet Baykan ile il müdürümüz Sayın Nedim Aslan’a ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi.

Etkinlik kapsamında, Osmaniye Dağcılık Federasyonu temsilciliği tarafından Sarıgün köyündeki çocuklara kışlık bot ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı.

Öte yandan Sarıkamış Şehitleri anısına zirve tırmanışına antrenör olarak rehberlik yapan Şahap Eryılmaz ve Atıf Eroğlu’na TDF Kars İl Başkanlığında hazırlanan teşekkür plaketleri Kars Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim Aslan tarafından takdim edilirken, tırmanışa katılan tüm dağcılara da katılım belgesi Kars Gençlik Merkezinde düzenlenen törenle verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler