Vali Öksüz, depremle ilgili son durumu açıkladı!

Vali Öksüz, depremle ilgili son durumu açıkladı!

Vali Öksüz, şuana kadar 634 personel, 74 araç ve iş makinesi, 78 yardım tırının bölgeye gönderildiğini ve 371 depremzedenin bölgeden Kars’a misafir olarak geldiğini söyledi.

Volkan KARABAĞ

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz başkanlığında, İl İdare Şube Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Öksüz ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerinin katılımıyla günlük olarak yapılan toplantıda; afet bölgesine AFAD başkanlığınca belirlenen, öncelikli gönderilecek ayni bağışların tasnifi, planlaması, sevki, Kars’a yönlendirilecek afetzedelerin barınma ve diğer ihtiyaçları ile benzeri konular istişare edildi.

Toplantı sonrası açıklama yapan Vali Öksüz, “Yıkıcı etkileri olan maalesef bütün milletimizi ve ülkemizde yaşayan herkesi çok derinden etkileyen, hakikaten yüreğimizi dağlayan bir afeti, felaketi demek daha doğrusu herhalde yaşadık. Ben öncelikle bütün hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Biran önce enkazın altında olup da çıkarılmayı bekleyen kişilere, ivedilikle ulaşılarak onların çıkarılmasını temenni ediyorum. Bölgede görev yapan tüm personelimiz canla başla çalışıyor, umuyorum ki bu çalışmanın neticesinde daha fazla insanımızı enkaz altından çıkarabiliriz.” dedi.

YÜREĞİMİZ DEPREMZELERİMİZ İÇİN ATIYOR

“Yüreğimizdeki acıyı tarif etmemiz mümkün değil” diyen Vali Öksüz, “Önceliğimiz şuanda tabi ki vatandaşlarımızın hayatını kurtarmaktır. Hayatını kurtarmanın yanında bölgede bulunan depremzede, afetzede olmuş vatandaşlarımıza yardım yapmakta çok önemli. Onun için biz afetin başlangıç anından itibaren bölgeye her türlü desteği il olarak vermeye çalışıyoruz. Ne yapsak azdır elbette ne yapsak yitirilen canları geri getiremeyiz. Ama belki yaraların bir kısmını pansuman, tedavi edebiliriz. Yüreğimizdeki acıyı paylaşmamız, tarif etmemiz elbette çok zor. Ama buradaki vatandaşlarımızın, depremzedelerimizin yanında olduğumuzu, yüreğimizin onlar için çarptığını bir kez daha ifade etmek istiyorum.” ifadesini kullandı.

371 DEPREMZEDE BÖLGEDEN KARS’A GELDİ

Kars’tan, şuana kadar 634 personel, 74 araç ve iş makinesi, 78 yardım tırının bölgeye gönderildiğini ve 371 depremzedenin bölgeden Kars’a misafir olarak geldiğini söyleyen Vali Öksüz, “Biz deprem başlangıcından itibaren AFAD Merkezinde bir Koordinasyon Merkezi oluşturduk. Burada yardımları organize etmeye çalışıyoruz. Şuana kadar 634 personelimizi, 74 araç ve iş makinemizi deprem bölgesine göndererek görevlendirdik. Sağ olsun bütün Karslı hemşerilerimiz çok büyük duyarlılık gösterdiler, yardımsever ve yüce gönüllülüklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 78 tırı dolduracak malzemeyi bütün Kars’ta bulunan vatandaşlarımız topladı bize getirdi, biz de bunları deprem bölgesine gönderdik. O bölgedeki ihtiyaç nedir? Ona göre hareket ediyoruz, oradaki arkadaşlarımızın bize bildirdiği ihtiyaç çerçevesinde ve AFAD Genel Merkez ile bakanlığımızın koordinesinde bize bildirilen ihtiyaçları karşılıyoruz. Giyecek, yiyecek, ısınma malzemeleri, çadırlar hepsini göndermeye çalışıyoruz. En son 1 tır kömür, 1 tır hayvan yemi ile birlikte 25 adet seyyar WC’yi bölgeye gönderdik. Bunlar da ihtiyaç. Şimdi bölgeye çadır göndermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah kısa zamanda çadır da göndermiş olacağız. Bütün imkanlarımızı zorluyoruz. Ne yapabilirsek en fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Tabi bu aradan ilimize gelen depremzede vatandaşlarımız var. Şu anda 371 kişi Kars’a geldi. Bunlardan 9’u KYK yurtlarında misafir etmeye başladık. 362 kişi de yakınlarının yanında kalan hemşerilerimiz var. Onların her türlü ihtiyaçları ile ilgileniyoruz. Gerek sağlık kontrolleri, gerek günlük ihtiyaçları noktasında her türlü desteği veriyoruz ve vermeğe de devam edeceğiz. AFAD İl Müdürlüğümüzde ayrıca bir kayıt ve başvuru merkezimiz var. Burada ilimize gelen depremzede vatandaşlarımızın tespitini ve kayıtlarını yaparak, hem onlara yapılan yardımların daha düzenli olmasını sağlayacağız. Dediğim gibi depremzedelerimiz için ne yapsak azdır. elbette depremzedeler için ama yapabileceğimiz bütün her şeyi yapmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

KOMŞU ÜLKELERDEN DE YARDIMLAR GELİYOR

Komşu ülkelerden de özellikle Azerbaycan’dan da yardımların geldiğini söylen Vali Öksüz, “Kars halkı çok önemli bir destek verdi. Kars halkı gönlünden kopanın ötesine geçerek her türlü desteği bizlere sundu. Tüm Kars halkına teşekkür ediyorum. Ülkemize ve milletimize geçmiş olsun. Tekrar tüm ülkemize başsağlığı diliyorum. Umarım Rabbimiz bunda daha beter bir afeti ülkemize bir daha göstermesin. Bu afet yaşanılacak en büyük facialardan biridir. İnşallah bu son olur. Bundan sonra da afiyet zedelerimizin yanında olduğumuzu her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için canla başla her türlü pek hayret edeceğiz. Komşu ülkelerden de özellikle Azerbaycan’dan da yardımlar geliyor. Bunlar AFAD tarafından koordine ediliyor. Yakın olan komşu ülkelerden gelecek olan bir yardım paketi var. Onları da deprem bölgelerine göndereceğiz.” şeklinde konuştu.

Vali Öksüz konuşmasının ardından Afet ve Acil Durum Deprem Koordinasyon Merkezine gelerek kayıt yaptıran depremzedeleri ziyaret etti. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Öksüz, ihtiyaçlarının giderilmesi için gerekli talimatı verdi.

vali-oksuz-depremle-ilgili-son-durumu-acikladi-1.jpegvali-oksuz-depremle-ilgili-son-durumu-acikladi-5.jpegvali-oksuz-depremle-ilgili-son-durumu-acikladi-6.jpegvali-oksuz-depremle-ilgili-son-durumu-acikladi-1.jpgvali-oksuz-depremle-ilgili-son-durumu-acikladi-2.jpgvali-oksuz-depremle-ilgili-son-durumu-acikladi-4.jpegvali-oksuz-depremle-ilgili-son-durumu-acikladi-3.jpegvali-oksuz-depremle-ilgili-son-durumu-acikladi-2.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler