Vali Öksüz, ”Hazırlıklarımızı kışın, çalışmalarımızı yazın yapmamız lazım”

Vali Öksüz, ”Hazırlıklarımızı kışın, çalışmalarımızı yazın yapmamız lazım”

Kars’ta 2022 yılının 4’üncü ve son İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Kars Valisi Türker Öksüz başkanlığında gerçekleştirildi.

Tacettin DURMUŞ

Kars Valisi Türker Öksüz: “Her zaman söylüyoruz; biz baharla birlikte yaz aylarında ihalelerimizi yapıp yatırımlara girişirsek işleri bitirme imkânımız maalesef olmaz. Onun için özellikle kış aylarında planlamalarımızı gerçekçi biçimde yapıp, hazırlıklarımızı da zamanında temalarsak, ihalelerimizi de hazır hale getirirsek daha fazla yol alırız.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Kotan, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve tüm kurum müdürlerinin katıldığı toplantıda, il genelinde 2022 yılında yapılan ve 2023 yılında yapılacak olan yatırımlar masaya yatırıldı.

Kamu kurum kuruluşların temsilcilerinin yatırımlarını anlattığı sunumlar öncesi açılış konuşması yapan Vali Türker Öksüz, bir kez daha kurumlar arası koordinasyonun önemine değindi. Kars’ta mevsim şartlarının kısa olduğuna dikkat çeken Vali Öksüz, projelerin kış aylarında çalışmaların ise yaz aylarında yapılması için yatırımcı kurumaları daha duyarlı olmaya davet etti.

Kars’ta yatırımcı kurumların bu noktadan hareketle yatırım planlamalarını Kars’ın özelikle iklim şartlarına bağlı inşaat sezonun kısa olmasını göz önünde tutmaları konusunda da talimat veren Vali Türker Öksüz, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“ilimizin yatırımları ve bu yatırımların yerine getirilmesi sırasında ihtiyaç duyulan koordinasyon ve takip noktasındaki ihtiyaçların karşılanması, kamu kurum ve kuruluşları arasında bu noktada eşgüdümün sağlanması ve kamu yatırımlarının daha hızlı ve verimli sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesini amaçlayan bir toplantıyı daha icra ediyoruz.

Daha önce yaptığımız çeşitli toplantılarımızda ifade ettiğimiz gibi; burada yaptığımız yatırımları zamanında, hızlı bir şekilde, mevsim şartlarını da gözeterek yerine getirmek önemli olmakla birlikte bir taraftan da bu yatırımların gerçekleşmesi sırasında çeşitli sorunlar ve koordinasyon ihtiyaçları da oluşabilmektedir. Bildiğiniz gibi yatırımlarımızda fiziki ve nakdi gerçekleşmeler var. Önemli olan tabii ki azami düzeyde fiziki ve nakdi gerçekleşmelere ulaşabilmektir. Pandemi döneminde tabii zaman zaman aksamalar oldu. Daha sonra da birim fiyatlarda meydana gelen güncelleme ihtiyacından dolayı bazı yatırımlarda zamanından önce bitirememek gibi bazı sorunlarla karşı karşıya kaldık. Ama hızla toparlıyoruz, dengeler sağlanmaya başladı. Fiyat güncellemeleri yapıldı. Dolayısıyla bundan sonra önümüz daha açık. Bir yılı bitiriyoruz elbette onu muhasebesini yapacağız. Ama bundan sonraki planlamalarımızda bir o kadar önemlidir.

YAZ AYLARINDA İHALE YAPARSAK İŞLERİ BİTİRMEYİZ"

Her zaman söylüyoruz biz eğer normal olarak baharla birlikte yaz aylarında ihale yapıp yatırımlara girişirsek burada işleri bitirme imkânımız maalesef yok. Onun için kış aylarında özellikle planlamaların gerçekçi biçimde yapılması, zamanında hazırlıkların bitirilerek ihaleye hazır hale getirilmesi son derece önemlidir. Bu sene havalar iyi gitti. Daha fazla çalışma mevsimi bulabildik ve bu durum bizim için avantaj oldu. Bu nedenle yatırımların gerçekleşme durumu da biraz daha fazla ilerliyor. Ana yine de en hassasiyet içerisinde olmamız gereken önemli bir husustur. Yani yatırım planlamalarımızı zamanda yapmamız önemlidir. Genel olarak kurumlarımız gayret ediyorlar. Her kes elinden geleni yapıyor. Yatırımları bitirme noktasında ama daha fazla gayrete ihtiyacımız olduğu da bir gerçek. Çünkü bazı projelerde özellikle hızlanmamız lazım. Çünkü şehrin geleceği için çok önemli.  Yani şehrin geleceğini etkileyen önemli yatırımlar dolayısıyla kurumlarımızın bu noktada hassasiyet içerinde olması gerekir.” Dedi.

8 SEKTÖRDE 272 PROJE DEVAM EDİYOR

Kars il Yatırım Takip Sisteminde dönemsel olarak girilen 8 sektörde 272 projenin olduğunu da belirten Vali Öksüz, Kars’ın 7 bin yıllık tarihi olan bir şehir olduğunu da hatırlatarak, “Şehrimize hizmet eden tüm kamu kurumu ve kuruluşlarına bu vesileyle teşekkür ediyorum. Onlardan beklentimiz tarihi çok eskilere dayanan yani M.Ö önce 5000’lere dayanan 7.000 yıllık tarihi olan ülkemizin Kafkasya’ya açılan kapısı konumunda olan bu önemli şehre daha fazla gayretle daha fazla hevesle daha fazla istekle hizmet etmek istiyoruz.  Çünkü biz bu anlayışlayız ve her kesin de bu anlayışta olması lazım. Bir yandan da tabi Kars, ülkemizin doğu sınırında yer alıyor. Bu şehirde yaşayan insanlar aynı zamanda ülkemizin sınırlarında koruyuculuk yapıyorlar. ‘Sınırlarımızı bekliyorlar’ demek yanlış olmaz. Dolayısıyla bu kadim gelenekleri olan bu kültür şehrini, kendine özgü bir şehir kültürünün olduğu bu şehri daha üst noktalara taşımak zorundayız. Turizmde, hayvancılıkta, eğitimde, sağlıkta ve her alanda şehrimiz daha iyi hizmetlere daha üst noktalara taşımalıyız. Kars hizmetleri hak ediyor diye düşünüyoruz. Dolayısıyla bütün arkadaşlarımızın da bu bilinçle ve bu anlayışla çalışmalarının doğru olacağına inanıyoruz. İleriki günler inşallah yatırımlarımızın daha hızlanarak devam ettiği günler olacak. Bu sene yaşadığımız bir yavaşlamalar çeşitli nedenlerden ve fiyat artışlarından kaynaklanan, ihale işlemlerinden, tasfiyelerden kaynaklanan yavaşlamaları gelecek sene telefi etmek için bu günden itibaren çalışmaya başlamamız  ve bunun planının yapmazı lazım.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler