Van’da kardan kapanan 363 yoldan 230’u açıldı
Van'da kar yağışı nedeniyle kapanan 363 yolun 230'u açıldı, kapalı yolların açılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.
Van'da kar yağışı nedeniyle kapanan 363 yolun 230'u açıldı, kapalı yolların açılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.
Van genelinde önceki gün etkili olan kar yağışı, günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Kar nedeniyle 363 yerleşim yerinin yolu kapandı. Yapılan çalışmalarda 230'u yeniden ulaşıma açılırken, kapalı bulunan Bahçesaray'da 17, Başkale'de 3, Çatak'ta 31, Erciş'te 46, Gevaş'ta 14, Gürpınar'da 12, Özalp'ta 7, Saray'da 2 ve Tuşba ilçesinde 1 olmak üzere toplam 133 yerleşim yerinin yolunun açılması için de çalışmalar aralıksız devam ediyor.
"3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde kar kalınlığı 161 santim"
Kar kalınlığı Van merkezde 20, kırsal mahallelerde 30 ila 60, Çaldıran ilçesinde 90, Van-Bahçesaray karayolu üzerinde bulunan ve Türkiye'nin en yüksek geçidi olan 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde ise 161 santimetreye ulaştı. Yoğun kar yağışı ve düşen çığlar nedeniyle 31 Aralık 2025'ten bu yana Van-Bahçesaray karayolu ulaşıma kapatılmıştı. Bahçesaraylılar Van'a yaklaşık 250 kilometre mesafesi olan Bitlis'in Hizan ilçesi üzerinden 6 saat süren yolculukla ulaşılıyor.

Kaynak: