Yantemur “Bürokrasi bizimle çalışmıyor”

Yantemur “Bürokrasi bizimle çalışmıyor”

CHP Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, CHP İl Başkanı Taner Toraman ile birlikte yaptığı basın toplantısında, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Tacettin DURMUŞ

Yantemur açıklamasında, Susuz Belediyesinin CHP’li olduğu için bürokrasinin kendileri ile çalışmadığını iddia etti.

AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile İl Başkanı Adem Çalkın’ın düzenledikleri basın toplantısında,  CHP’li Susuz Belediyesi’nin, AK Parti iktidarlarının hizmetlerine sahip çıktığı yönündeki söylediklerine de açıklık getirdi.

Susuz Belediyesini 6,5 milyon TL borçla teslim aldıklarını ve kasasında sadece 100 bin lira olduğunu söyleyen CHP Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, yaşanan kuraklık nedeniyle, Kars’ın yeniden göç vermeğe başlayacağını da dile getirdi.

Göçü önlemek için hükümetin geçimini tarım ve hayvancılıkla idame ettiren köylüye daha fazla destek vermesi gerektiğine de işaret eden Başkan Oğuz Yantemur, “Kuraklık için önlem alınmazsa Kars yeniden Türkiye’nin en fazla göç veren ili olacak. Göçü engellemek için daha ciddi desteklere ihtiyaç var. Özellikle de küçük üreticilerin desteklere ihtiyacı var. Kars’tan Sarıkamış’a kadar karayolu ile gittiğinizde sağda ve solda tamamlanmamış büyük ahırlar ve sözde işletmeler görürüsünüz. Bu işletmeler TKD, SERKA ve Tarım İl Müdürlüğünün destekleri ile başlanılmış fakat bilinçli olarak bitirilmemiş, milyonlarca lira ödenmiş işletmelerdir. İçerisinde bir tane bile hayvan yoktur. Ama hükümet onlara yani parası olanlara destek verirken, aile işletmesi olan geçimini tarım ve hayvancılık ile idame ettiren köylüye yeteri kadar destek vermiyor. Köylü hayvanını doyuracak samanı bulamıyor. Kars’ın kurtuluşu budur.

ARAÇLAR ORTADA YOK

AK Parti yöneticileri önceki dönem iktidar partili Susuz Belediyesinin araç gereç parkı bıraktığını söylemiş. Hani nerede hani o araçlar? Vardı da biz mi görmedik. Önceki dönemde var olan iş makineleri hurdaya verilmiş ve satılmış. Üstelik de biz göreve geldikten sonra bu kaybolan araçlarla ilgili her hangi bir evrak dahi bulamadık. Kimlere nasıl ve ihale ile mi verildi bilmiyoruz. Biz araçlar ruhsatları ile birlikte nerede diye bu konu ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunduk. Bu araçların nerede olduğu ve kimlere satıldığı belli değil. Satıldı ise de paralarının nere gittiği de belli değil. Susuz da yeni yapılan bir camimiz var. Camiyi yapanlar bile şaibe altındadır. Cami inşaatına bile şaibe karıştıran bir anlayış ile karşı karşıyayız.

SUSUZ BELEDİYESİNİ İKTİDAR PARTİSİNDEN 6,5 MİLYON TL BORÇLA DEVRALDIK

Biz CHP’li olarak Susuz Belediyesini iktidar partisinden 6,5 milyon TL borçlar devraldık. Onlar gibi araçlarımızı Hopa’da değil Kars’ta tamir ettirerek, Kars esnafına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Hopa’dan bize geçmiş döneme ait 100 bin TL araç tamiri yapıldığına dair fatura geliyor. Bizim araçlarımızın Hopa’da ne işi var? Biz bunları yapmadık.

SUSUZ ŞELALESİNİ ÖZEL İDARE YAPTIRDI

Susuz Şelalesini eski belediye başkanı kendisinin yaptırdığını söylüyor. Ama buna yönelik bir evrak, ihale ve kayıt bulunmamaktadır. Bizde biliyoruz, Susuz halkı da biliyor ki Susuz Şelalesi çevre düzenlemesi ve mesire alanını özel idare yaptı.

TUNÇ SOYER, SUSUZ ŞELALESİ İLE İLGİLİ BİR ŞEY SÖYLEMEDİ

Sayın İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer 15 gün önce ilçemize geldiğinde kendisini Susuz Şelalesine götürdük. Ve Soyer orada Susuz Şelalesini kimin yaptırdığına dair tek kelime söylemediği halde neden böyle sözler uyduruldu bunu anlayamadık. İzmir daha önce de CHP’li belediye tarafından yönetiliyordu, şimdi de CHP Tunç Soyer tarafından yönetiliyor. Kötü olsaydı İzmir halkı tekrar CHP’yi seçer miydi? İktidar, kendilerinin yönettiği belediyelere baksın.

BÜROKRASİ BİZİMLE ÇALIŞMIYOR

Bizler birçok engelle karşılaşıyoruz. Karayolları ile özel idare ile çalışamıyoruz. Tarım ve İl Müdürlüğüne, TKD’ya ve SERKA’ya sunduğumuz projeler CHP’li belediye olduğumuz için geçmiyor. Bürokrasi bizimle çalışmıyor. Oysaki her kes bu halkın verdiği vergilerden maaşını alıyor. Devleti yönetenler bu imkanları belediyelerine ve vatandaşlarına eşit bir şekilde dağıtması gerekiyor. Bizler CHP olarak sosyal belediyeciliği uyguluyoruz. Bizler ilçemizde CHP’li, AK Partili veya diğer partili bir vatandaşımıza ayrıcalık yapmıyoruz. Ve eşit hizmet anlayışı ile çalışıyoruz. Varsa aksini ispatlasınlar. Tek bir değer partinden biri belediyemize geldiği zaman bir ekşi yüz ile karşılaşamaz. Her bir vatandaşımızın bizim üzerimizde hakkı vardır. Barajlar inşa edilirken de doğaya saygı gösterilmesi gerekiyor. Doğayı katletmemeliyiz. Gelin kuraklık sorununu birlikte tartışalım ve çözüm önerileri sunalım.

HAYVAN BARINAĞINI TÜRKİYE GÖRÜYOR VE TAKDİR EDİYOR

Susuz’da ki hayvan barınağımız Türkiye’ye örnek bir çalışma yaparak ülke genelinde takdir edilir olduğu halde, insafsızca eleştiriliyor. 90 takipçisi olan bir internet sitesi bile bizi eleştiriyor. Haber yapıyor. İmla kurallarının bile bu kadar seviyesiz kullanan bir haber sitesi bizi haksız bir şekilde eleştiriyor. Ben onlara diyorum ki gelin görün ve sonra eleştirin. Biz belediye olarak bu güne kadar hayvan barınağı için bir lira bile harcamadık ve tamamı gönüllüler tarafından karşılandı. Eğer biz Susuz’da bunu başarabildiysek eleştirilemeyiz. Gönüllüler şu ana kadar 350 bin Tl tutarında köpek maması gönderdi. Yine gönüllü hayvan severlerin gönderdiği 160 bin TL ile sokak hayvanları kısırlaştırıldı, tedavilerin yapıldı ve rehabilte edildi. Hatta belediye nezdinde meclis kararıyla bağış yapılması için hesap açtırdık. Ama bizden önceki belediyenin alacakları için köpeklerin hakkına bile icra koydular. Bunlarla ilgili isteyen herkese hesap veririz.

SEÇİME 3 GÜN KALA SATILAN BİR ARSA, BİR YIL SONRA 10 KATINA SATILDI

Seçime 3 gün kala satılan bir arsa, bir yıl sonra 10 katına satıldı. İş yaptıkları bir müteahhidin şu anda Kars’ta kaç tane arsası var, belediye ile kaç tane icralık dosyası var, onu sorsunlar. Dosyaları inceleyip, eksiklikleri tespit ettik ve tamamına itiraz ettik. Yaptıkları birşey yok ama ödeme de yapmamış bize bırakmışlar. Biz göreve geldiğimizde 6,5 milyon borca karşılık, belediyenin hesabında 100 bin TL vardı ve bu para personelin maaşının yarısına bile yetmiyordu. Biz göreve geldiğimize eline fatura alıp gelenler vardı. Belediyeye iş yaptım mal verdim diyorlardı. Ama tek bir kaydı ve ya evrakı yoktu. Pandemi döneninde CHP’li küçük bir belediye olarak en iyi hizmet veren belediye olduk. Kıt kaynaklarımızla bayramlarda ve diğer zamanlarda reklamını yapmadan destekler verdik. Hastaya, yaşlıya ve ihtiyaç sahiplerine ulaştık, el uzattık.

CHP’Lİ BELEDİYELER DESTEKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Eleştirdikleri İzmir Büyük Şehir Belediyesi bize 3 araç verdi. Verdikleri arla mücadele aracı kayyum öncesi Kars Belediyesi bünyesinde de hizmet verdi. Verdikleri arasöz ile yangınlara anından müdahale ediliyor. Bir de servis aracı verdiler o araçları da hasta ve yaşlı vatandaşlarımızın hizmetinde kullanıyoruz. Pandemi ile birlikte tüm maske ve dezenfektan malzemelerimiz İzmir Belediyesinden geldi. Tek kuruş harcamadan ilçe halkına ücretsiz olarak dağıttık.  Kadıköy Belediyemiz, bizim ilçe merkezindeki kaldırımların yapılması için taş yardımında bulundu. Yine CHP’li Beylikdüzü Belediyemiz de bu konuda bizlere yardımcı olacak. Diğer CHP’li belediyelerimiz de ileriki dönenlerde Susuz Belediyesine yardımlarda bulunacak. CHP’li belediyeler arasında böyle bir dayanılma var. Tüm engellemelere rağmen bu dayanışmalar devam edecek.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler