Yasin Aşkın Yıldırım : ''Sarıkamış gülerse  Kars güler''

Yasin Aşkın Yıldırım : ''Sarıkamış gülerse  Kars güler''

İnönü Mahallesi Taziye Evi Yasin Aşkın Yıldırım'ın iç donanım desteğiyle halkın hizmetine açıldı.

Volkan KARABAĞ

İş İnsanı Yasin Aşkın Yıldırım, "Sarıkamış halkıyla, ilçesiyle, köyleriyle hizmetlerin en güzeline layık ilçelerimizden biridir. Şehitler diyarı Sarıkamış ve köylerine elimden gelen desteği vermeye devam edeceğim" dedi.

Mahalle Muhtarı Esad Aybirdi'nin gayretleri ve halkın yardımlarıyla binası tamamlanan Sarıkamış'ın en büyük mahallesi olan İnönü Mahallesi Taziye Evi Yasin Aşkın Yıldırım'ın iç donanım desteğiyle halkın hizmetine açıldı.

Taziyede bulunma çabasının, insani bir duygu olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Taziye, sabra teşviktir. Dostların acıyı paylaştığı ve üzüntü duymalarının bir çabasıdır. Kars, değerler dünyamıza ait duyguları derin yaşayan bir kenttir. Tarih boyunca garip gurebaya kucak açılan bu şehirde, dostlarının matemlerine ve acılarına ortak olunur; geçmişte bunun sayısız örnekleri vardır. Yıllar önce İl İlçe ve Köylerde  halk ve muhtarlarımızla birlikte el ele vererek başlatmış olduğumuz Taziye evleri geleneği bu bölgede acıların kurumsal bir yapı şeklinde paylaşılmasını sağlamıştır." dedi.

Mahalle muhtarı Esat Aydemir ise "Şehitler diyarı Sarıkamış yakışan çok güzel bir yer oldu İlçemiz adına başta Yasin Aşkın Yıldırım olmak üzere taziye evine katkısı bulunan herkese teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

yasin-askin-yildirim--sarikamis-gulerse -kars-guler-(2).jpgyasin-askin-yildirim--sarikamis-gulerse -kars-guler-(1).jpgyasin-askin-yildirim--sarikamis-gulerse -kars-guler-(3).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler