Yasin Aşkın Yıldırım : "Sarıkamış halkına kulak verin"

Yasin Aşkın Yıldırım : "Sarıkamış halkına kulak verin"

Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım basın açıklaması yaparak, "Sarıkamış halkına kulak verin." dedi.

Volkan KARABAĞ

Kars'ın Sarıkamış İlçesinde bulunan tesislerin atıl durumda olduğunu ve burada yapılacak olan Yüksek İrtifa Kampı ile kente büyük ekonomik kazançların sağlanacağını kaydeden Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım, "Şehrimizin göz bebeği şehitler diyarı Sarıkamış ilçemizin beşeri ve coğrafi özellikler bakımından Yüksek İrtifa Kampı için uygunluğu konusundaki veriler ortaya konulmuştur. Sarıkamış, ilçemizin  futbol kulüplerinin kamp organizasyonlarına ve diğer spor dallarına yönelik yaz sezonu hizmet edecek altyapı çalışmalarının başlatılması ve teşvik edilmesi gerekmektedir.

Başta futbol takımlarımız olmak üzere Azerbaycan, İran, Gürcistan gibi  ülke futbol takımlarının tercih ettiği bir konuma gelecektir. 2014 yılı  Erzurum'da Turizm çeşitlendirilmesi kapsamında yapılan Yüksek İrtifa Kamp merkezi yaz aylarında 60 yakın Futbol kulüplerine kamp hizmeti veren bir yer haline gelmiştir. Diğer yandan Kış sezonu işten ayrılma veya çıkarılma durumunda olan çalışanların işlerine devam edebilmeleri bu projeyle sağlanmıştır.  Ekonomiye kazandırdığı kazanç 13 milyon tl dir.

Maalesef Sarıkamış Turizm tesisleri konum ve ekolojik özellikleriyle bir çok tesislerden daha ileri derecede olmasına rağmen yaz sezonunda kapalı işe yaramaz halde bekletilmesi sebebiyle bu pastadan pay almamaktadır. Milyonluk tesislerin yaz aylarında atıl halde bekletilmesi Ülkemiz başta olmak üzere  Sarıkamış esnaf ve halkına ekonomik açıdan ciddi kayıplara neden olmaktadır.

Yüksek İrtifa Kamp organizasyonları sayesinde şehrimiz ve ilçemizin elde ettikleri gelirler kadar geliştirilen altyapının daha sonradan halk tarafından kullanılmasıyla da önemli bir fayda ve refah artışı sağlayacağı görülecektir.

Sarıkamış'taki tesislerin yeterli sayı ve nitelikli konaklama tesisleri mevcuttur. Eksik olan Yüksek İrtifa Kamp merkezinin olmamasıdır. ( Futbol kulüplerine Kamp hizmeti verecek futbol sahalarının bulunmamasıdır.)

Sarıkamış Mahalle Muhtarlarımız Esnaf ve halkla birlikte Turizm çeşitlendirmesi kapsamında Yüksek İrtifa Kamp proje hazırlıklarına başlanılması alternatif turizm yatırımlarının  İlçemize kazandırılması doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaştırılmak üzere İmza kampanyasını başlatmış bulunmaktayız. Kars ve Sarıkamış'ımızın tüm paydaşlarını imza kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz." dedi.

yasin-askin-yildirim--sarikamis-halkina-kulak-verin.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler