Yeni atanan öğretmenlere uyum semineri

Yeni atanan öğretmenlere uyum semineri

Akyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ataması yapılan 54 öğretmen, uyum seminerinin ardından okullarında görevlerine başlayacak.

Yeni atanan öğretmenlere uyum semineri

Akyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ataması yapılan 54 öğretmen, uyum seminerinin ardından okullarında görevlerine başlayacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde, yeni öğretmenlerle tanışan Akyaka Kaymakamı İbrahim Cengiz, öğretmenlere ilçeye ilk defa gelmeleri ve ilk görev yerlerinin burası olması nedeniyle “hoş geldiniz ve hayırlı olsun” dedi.

Kaymakam İbrahim Cengiz, ilçeye yeni atanan öğretmenlere yönelik yaptığı konuşmada;“Sizler önce görev yaptığınız yeri sevmelisiniz ki eğitimde başarıya ulaşabilesiniz. Sizler birer sanatçısınız ve malzemeniz insandır. Sizler, diğer devlet memurları gibi sabah 8, akşam 5 değil, 7 gün 24 saat görevinizdesiniz. Çünkü siz insanla uğraşıyorsunuz. Bizim öncelikli görevimiz de önce eğitim,  sonra da öğretim. Öğrencilerinizi anlamaya çalışın, onların ailelerini tanıyın, yaşadıkları yeri ortamı tanıyın. Varsa sorunları ve sıkıntıları Kaymakamlık olarak üzerimize düşeni biz yapmaktan çekinmeyiz. Devletimizin birer temsilcisisiniz. Bizim görevlerimizi layıkıyla yapabilmemiz için sizlerin de göremediğimiz, haberdar olamadığımız aksaklıkları ve eksiklikleri bizlere bildiriniz ki, bizde halkımıza daha güzel hizmetler yapabilelim. Öğrencilerime nasıl daha iyi hizmet edebilirim, eğitim verebilirim düşüncesinde olmanızı istiyorum. Kendiniz geliştirin, yüksek lisans yapın, bir birinizi sevin, temel değerleri öğrencilerimize veriniz. Bunlar dürüstlük, hoşgörü vb. değerlerdir. Okulunuz yaşadığınız ortam temiz ve düzenli olsun. Birlik ve beraberliğimiz olsun. Bu ülkeye hizmet noktasında sürekli daha fazla ne yapabilirim çalışması olsun. Aramızda din, mezhep, fikir, görüş ayrılığı olabilir. Önemli olan  bizim  birbirimizi sevmemiz bir birimize hoşgörülü olmamızdır. Sizlerden öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmanızı istiyorum. Her gün en az 15 dakika kitap okumaya ayırmanız öğrencilerimize alışkanlık kazandıracaktır. Sizlere her zaman kapımız açık her konuda sizleri dinlemeye hazırız yeter ki sizler Akyaka için öğrencilerimiz için istekli fedakar olun” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri Metin Özgen ve Rıfkı YağcI’nın ders anlatımları sonrası uyum semineri sona erdi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler