Yıldırım: “Dede Korkut'a sahip çıkılmalı”

Yıldırım: “Dede Korkut'a sahip çıkılmalı”

Yıldırım, “Araştırmacı birçok yazarın Digor’da yaşadığı belirtilen ozanların piri Dede Korkut'a sahip çıkılmalı.” dedi.

Volkan KARABAĞ

Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım, Kars’ın Digor İlçesinde muhtarlarla bir araya gelerek talep ve sorunlarını dinledi.

Ortodoks dünyası açısından çok önemli bir eserin Beş Kilise’nin Digor’da bulunduğunu ve bu kilisenin turizme kazandırılması için ivedilikle çalışmaların başlatılmasını talep eden Yıldırım, “Zaman geçirmeden ilçe ve yöre insanı için gelir kaynağı olacak Digor ekonomisine çok katkı sağlayacak, merkeze 3 kilometre uzaklıkta bulunan Beş Kilise diye adlandırılan özellikle Ortodoks dünyası açısından önem taşıyan yerin turizme kazandırılması doğrultusunda çalışma başlatılmalıdır. Buranın tanıtılması ilçemizin turizm endüstrisinden kendine düşen payı alması sağlanmalıdır. Beş Kilisenin bulunduğu alanın önemi dikkate alınarak yerli ve yabancı turistlerin özellikle Digor ilçe merkezine yönlendirilerek giriş bileti almaları gibi birçok alternatifle ilçenin ekonomisi ve sosyal aktivitesi diri tutulmalıdır.” dedi.

“Dede Korkut'a sahip çıkılmalı”

Dede Korkut Digor Kültür Evi projesinin hayata geçirilmesini de talep eden Yıldırım, “Digor’a alternatif bir turizm çeşidi olacak Dede Korkut Digor Kültür Evi projesi hayata geçirilerek turizme kazandırılmalıdır. Çeşitli kültürel, sosyal ve sanatsal etkinliklerin, geleneksel yöresel yemek ve el sanatlarının yer aldığı Digor Dede Korkut Kültür Evi, ilçemize hizmet vermeli.  Sanat şöleni gibi etkinlikler düzenlenmeli halkı sürdürülebilir turizm konusunda bilinçlendirmek, istihdamda yöre halkına öncelik vermek, halkın etkin rol almasını sağlamak, il ve ilçe ekonomisine katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.

Digor İlçesi, Dağpınar beldesi, Sorkunlu, Dolaylı, Celal, Köseler, Bostan Kale, Oyuklu, Başköy, Uzunkaya, Yağlıca ve Çatak köy muhtarlarıyla bir araya gelen Yıldırım, talep ve isteklerini dinledi.

Yıldırım, Dolaylı ve Kösele köylerini de ziyaret ederek öğrenci burs desteği olmak üzere sosyal amaçlı kullanılacak Köy Evi ve Taziye Evlerinin iç donanımları için destek sözü verdi. Yıldırım, Dağpınar beldesi gençlerinin Kütüphane isteklerine elinden gelen desteği vereceğini söyledi.  

Yasin Aşkın Yıldırım'a daha sık bir araya gelmeleri gerektiğini söyleyen muhtarlar ise, Digor ilçe ve köylere gelerek sorunlarını dinledikleri için kendisine teşekkür ettiler.

yildirim-dede-korkuta-sahip-cikilmali.jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler