Yüksekova’da kar yağışı etkisini arttırdı, araçlar rampada mahsur kaldı

Yüksekova’da kar yağışı etkisini arttırdı, araçlar rampada mahsur kaldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde akşam saatlerinde etkisini artıran yoğun kar yağışı, dik rampalarda araçların mahsur kalmasına neden oldu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde akşam saatlerinde etkisini artıran yoğun kar yağışı, dik rampalarda araçların mahsur kalmasına neden oldu.

İlçe merkezinde dün gece başlayan ve akşam saatlerinde şiddetini artıran kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Özellikle Esenyurt Mahallesi'ndeki dik rampalarda hazırlıksız yakalanan sürücüler, karla kaplanan yolda ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar yokuşu çıkamayarak yol ortasında kalırken, bazı sürücüler ise araçlarını geri manevra yaparak güvenli alanlara çekmek zorunda kaldı.

Yolda mahsur kalan sürücülerin imdadına çevredeki vatandaşlar yetişti. Vatandaşların yaklaşık 2 saat süren kar küreme ve itme yardımlarıyla araçlar kurtarılarak yollarına devam etmeleri sağlandı.

Sürücüler, Mart ayı olmasına rağmen kar yağışının etkili olduğunu belirterek, kazaların önüne geçilmesi için önlemlerin artırılmasını talep etti.

Öte yandan, ilçenin ana arterleri olan Cengiz Topel ve İpekyolu caddelerinde de sürücüler ilerlemekte güçlük çekiyor. Karayolları, Yüksekova Belediyesi ve İl Özel İdaresi ekipleri, trafiğin akışını sağlamak ve yolları açık tutmak amacıyla kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler