Tokat'ın Zile ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı sonrası cadde ve sokaklar göle döndü. İş yerleri sular altında kalan çevre esnafı, yıllardır altyapı sorunun çözülmediğini belirterek tepki gösterdi.
Zile ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kısa sürede etkisini artıran yağış nedeniyle ilçede cadde ve sokaklar göle dönerken, bazı iş yerlerini su bastı. Özellikle Ali Kadı Mahallesi Öztürk Sokak'ta biriken yağmur suları nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Rögarların taşması sonucu yollar suyla kaplanırken, esnaflar iş yerlerine dolan suyu tahliye etmek için yoğun çaba harcadı. Bazı vatandaşların elleriyle rögar kapaklarını açarak suyun tahliyesini sağlamaya çalıştığı görüldü. Şiddetli dolu yağışı nedeniyle araçlarında hasar oluşmasından endişe eden sürücüler ise benzin istasyonlarına sığındı. İstasyonlarda uzun araç kuyrukları oluşurken, sürücüler yağışın dinmesini bekledi.
İlçe sakinlerinden Murat Günfer, belediyenin altyapı sorununu bir türlü çözemediğini söyleyerek, "Ani bastıran yağmur sonucu Zile'nin halini görüyorsunuz. 25 yıldır buradaki esnaf bu çileyi çekiyor. Hangi belediye gelirse gelsin bir türlü yapamadılar. Konuyu çözemiyorlar. Allah rızası için şurayı yapsınlar. Esnafımız kan ağlıyor yazık günah" dedi.
Kaynak:İHA