Milletvekili Çalkın sel ve doludan zarar gören çiftçileri ziyaret etti

Milletvekili Çalkın sel ve doludan zarar gören çiftçileri ziyaret etti

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, 574 üreticinin sel ve doludan zarar gördüğü Selim ilçesine giderek çiftçilerle görüştü.

BEDİR ALTUNOK

Milletvekili Çalkın, beraberindeki AK Parti İl Başkanı Muammer Sancar, İl Özel İdaresi genel sekreterlik yetkilileri ile birlikte ilk olarak Selim Kaymakamlığını ziyaret etti. Kaymakam Mubin Demirkıran ile görüşerek bölgedeki son durum hakkında bilgi alan Çalkın, daha sonra Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, AK Parti ilçe başkanı Zekeriya Yurdalan, ilçe tarım müdürü Ercan Ödül ile birlikte sel ve doludan zarar köylere doğru yola çıktı.

İlk ziyaret Kekeç köyüne yapıldı. Kakaç muhtarı ve vatandaşlarla görüşen Çalkın, sel ve dolunun verdiği zararın büyük olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek “Geçmiş olsun” dileklerinde bulundu. Yaşanan afetten ölen yada yaralananın olmamasının sevindirici olduğunu belirten Çalkın, “Tek tesellimiz bu oldu. Elbette ki zarar büyük ve çiftçilerimiz bu zarardan önemli oranda zarar görmüş durumda. Tabi ki devlet olarak gerekli desteğin verilmesi için büyük bir gayret içindeyiz. Buradan üreticilerimize sesleniyorum. TARSİM Sigortasını mutlaka yaptırın. Bu çok önemli fakat görüyoruz ki bir çok üreticimiz sigorta yaptırmamış. Biz yine de çiftçilerimizin mağdur olmaması için elimizden geleni yapmaya gayret göstereceğiz.” dedi.

SELİM’E TMO BÜROSU AÇILACAK

Selim ovasının zengin bir hububat üretimine ev sahipliği yaptığını bildiklerini belirten Çalkın, “Geçmişte Selim ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alımı da yapılıyormuş, Bizler bunu yeniden hayata geçirmek istiyoruz. Böylelikle üreticilerimiz ulaşım sorunundan kurtularak kendi ilçesinde TMO’ya ürün verebilecekler. Bu konuda ilgili makamlarla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Amacımız kısa sürede TMO bürosunu Selim ilçesinde faaliyete sokmaktır” dedi.

Milletvekili Çalkın daha sonra sel ve dolu afetinden zarar gören Cavlak, Kırkpınar, Akpınar ve Büyükdere köylerine de giderek üreticilerle ve muhtarlarla görüşmeler gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler