3.Uluslararası Aras Havzası Sempozyumu tamamlandı

3.Uluslararası Aras Havzası Sempozyumu tamamlandı

3.Uluslararası Aras Havzası Sempozyumu Kafkas Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.

Kars Valiliği, Serhat Kalkınma Ajansı, Sarıkamış Turizm Fakültesi, Belli Eğitim Kültür Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi, Aras Boyalıları Kültürü Arkeolojik Yüzey Araştırması Başkanlığı ve Doğu Anadolu Mimarlığını Araştırma ve Geliştirme Derneği'nin düzenlediği sempozyum Kafkas Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.

Yerli yabancı 73 katılımcının bildiri sunduğu sempozyumda Aras Havzası'nın son yapılan araştırmalarla artan değerleri konu sunuldu.

Tarih, Arkeoloji, Edebiyat, Folklor, Biyoloji, Sanat Tarihi, Yemek Kültürü ve Turizm başlıklarında devam eden sempozyum pandemi sebebiyle uzaktan erişim sistemiyle başarılı şekilde tamamlandı.

Üç salonda eş güdümlü başlayan sempozyumun oturum başkanlıkları ; Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selçuk Ural, Biyoloji Bölüm Başkanı Mehmet Ali Kırpık, Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Muhammet Arslan, Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Ayhan Yardimciel ile Dara Antik Kenti Kazı Başkanı Kafkas Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Metin, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tolga Akay, Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü Üretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özdemir, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kars-Iğdır Arkeolojik Yüzey Araştırması Başkanı ve Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr Akın Bingöl’den oluştu.

Sempozyum Kars’ın da yer aldığı Aras Havzası'nın önemini bir kez daha ortaya koyarken yeni keşif ve bilgiler ile de Kafkas Üniversitesi' nin bölgeye ne denli katkı sunduğunu ortaya çıkardı.

Önceki ve Sonraki Haberler