Arslan ve Kılıç: “KAÜ’de doluluk oranı yüzde 94”

Arslan ve Kılıç: “KAÜ’de doluluk oranı yüzde 94”

Arslan ve Kılıç, 2020 YKS yerleştirme sonuçları açıklanmasının ardından Kafkas Üniversitesinin (KAÜ) kontenjan doluluk oranının yüzde 94 seviyesinde olduğunu söyledi.

Volkan KARABAĞ

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kafkas Üniversitesinin 2020 YKS yerleştirme sonuçlarıyla birlikte öğrenci sayısının 25 bini bulduğunu söyledi.

Arslan ve Kılıç konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “YÖK nezdinde yapmış olduğumuz temaslarla Kars Kafkas Üniversitemize ülke ve dünya gerçekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda yeni bölümlerin açılması için gayretlerimiz devam etmektedir. Kafkas Üniversitesi’nin çağın idrakinde bir bilim yuvası olma anlayışıyla emin adımlarla yüksek kalitede eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmesine dönük katkılarımız ve çabalarımız hep devam edecektir. Özellikle üniversitemizin sağlık üniversitesi olması için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Tıp fakültemiz belli bir olgunluğa erişmiş durumdadır. Bu dönem ilk defa öğrenci almaya başlayan diş hekimliği fakültemize 62 öğrenci yerleşmiştir.” dedi.

Kafkas Üniversitesinin kontenjan doluluk oranı  yüzde 94 seviyesinde olduğunu belirten Arslan ve Kılıç, “Üniversitemiz için 2020-2021 Eğitim öğretim yılı için YÖK’ten lisan programlarımız için 2.312, önlisans programlarımız için de 1.949 olmak üzere toplam 4.261 öğrenci kontenjanı talep edilmiştir. Yerleştirme sonucu lisans programlarımızı 2.106 (yüzde 91,09), önlisans programlarımızı ise 1.842 (yüzde 95,5) öğrenci tercih etmiştir. Dolayısıyla Üniversitemizin kontenjan doluluk oranı  yüzde 94 seviyesinde olmuştur.” ifadesini kullandı. 

Sarıkamış’a 512 ve Kağızman’a 276 yeni öğrencinin yerleştirildiğini aktaran Arslan ve Kılıç, “Kağızman ilçemiz birimlerine toplam 276 yeni öğrenci yerleşmiştir. Öğrenciler yeni açılan,  Optisyenlik, Eczacılık Hizmetleri, Sağlık Yönetimi, Spor Yönetimi Sosyal Hizmetler gibi bölümleri tercih etmişlerdir.  Sarıkamış ilçemiz birimlerine ise toplam 512 yeni öğrenci yerleşmiştir. Öğrenciler yeni açılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Aşçılık, İs Sağlığı ve Güvenliği, Lojistik gibi bölümleri tercih etmişlerdir. Ek yerleştirme sonucunda da yeni öğrenciler beklenmektedir. Ek kontenjan ve Özel yetenek sınavlarıyla alınacak öğrenciler hariç toplam 3948 öğrenci tercih etmiştir. Konservatuvar, Beden eğitimi ve Güzel sanatlar bölümlerine ise 300'e yakın öğrenci özel yetenek sınavları sonucunda alınacaktır.” diye konuştu.

Kafkas Üniversitesinde kontenjan doluluk oranının 2018-2019 döneminde yüzde 73, 2019-2020 döneminde yüzde 94 ve 2020-2021 döneminde ise yüzde 94 olduğunu anımsatan Arslan ve Kılıç,

önlisans mevcut öğrenci sayısının 5.782, lisans: 12.215   yükseklisans ile doktora 1.030 ve Yabancı uyruklu 2000 öğrenci olduğunu söyledi.

Kafkas Üniversitesinde yabancı öğrenci hariç olmak üzere toplam 19.027 öğrencinin olduğunu dile getiren Arslan ve Kılıç, “Ancak, bu dönem öğrencileri ve online öğrenciler dahil edildiğinde öğrenci sayısı 25000'i bulmaktadır.” dedi.

Arslan ve Kılıç yaptığı açıklamayı şöyle sürdürdü: “İnşallah bundan sonraki hedef, kontenjan doluluk oranını yüzde 90’ın altına düşürmeden yüksek bir oranla sürekliliği sağlamak olacaktır. Kontenjanların bu yüksek doluluk oranları, üniversitemize çağın anlayışına ve ihtiyaçlara uygun doğru bölümlerin kazandırılmasıyla mümkün olmuştur. Üniversitemize ihtiyaç duyulan gerekli bölümlerin kazandırılmasında yapmış oldukları doğru tespitler, değerlendirmeler ve yönlendirmelerinden dolayı Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Hüsnü Kapu ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler