Atatürk’ün “son balosu” KAÜ’de sergilendi

Atatürk’ün “son balosu” KAÜ’de sergilendi

Atatürk’ün vefatından önce düzenlenen “Son Balo” Kars Kafkas Üniversitesinde canlandırıldı.

Kars Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuarı tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84’üncü yıl dönümü nedeniyle “ATATÜRK’Ü ANARKEN” (ORATORYO-KORO) programı düzenlendi.

Ahmet Arslan Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen etkinliğe Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Aslan, KAÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Yavuz Selim Kafkasyalı, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yargıç Harmankaya, Kars Gazeteciler Birliği Başkanı Adnan Karahan, akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo ve koro programı katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Gösteride en çok beğeniyi ise Atatürk’ü temsil eden öğrencinin sahneye çıkarak “Zeybek” oynaması aldı. Program sonunda hatıra fotoğrafı ve ödül töreni düzenlendi. 

ataturk’un-vefatindan-once-duzenlenen-“son-balo”-kars-kafkas-universitesinde-canlandirildi-(1).jpegataturk’un-vefatindan-once-duzenlenen-“son-balo”-kars-kafkas-universitesinde-canlandirildi-(2).jpegataturk’un-vefatindan-once-duzenlenen-“son-balo”-kars-kafkas-universitesinde-canlandirildi-(3).jpegataturk’un-vefatindan-once-duzenlenen-“son-balo”-kars-kafkas-universitesinde-canlandirildi-(4).jpegataturk’un-vefatindan-once-duzenlenen-“son-balo”-kars-kafkas-universitesinde-canlandirildi-(5).jpegataturk’un-vefatindan-once-duzenlenen-“son-balo”-kars-kafkas-universitesinde-canlandirildi-(7).jpegataturk’un-vefatindan-once-duzenlenen-“son-balo”-kars-kafkas-universitesinde-canlandirildi-(8).jpegataturk’un-vefatindan-once-duzenlenen-“son-balo”-kars-kafkas-universitesinde-canlandirildi-(9).jpegataturk’un-vefatindan-once-duzenlenen-“son-balo”-kars-kafkas-universitesinde-canlandirildi-(10).jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler