Azerbaycan heyeti Kars’ta

Azerbaycan heyeti Kars’ta

Azerbaycan’dan bir heyet, bazı temaslarda bulunmak üzere Kars’a geldi.

Haydar Aliyev’in doğumunun 100. Yılı nedeniyle Azerbaycan Türkiye kardeşliği kapsamında Bakü Ali Petrol Mektebi Rektörü Elmar Gasımov başkanlığındaki heyet, Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu arasında protokol imzaladı.

Azerbaycan’ın Karabağ’daki zaferinde Türkiye’nin verdiği destek Azerbaycan’ın sevincinde ve kederinde karşılıklı olarak Türkiye ile kardeşlik bağlarının daha da sağlamlaştırılması, Türk dünyasının ortak projeleri, Zengezur koridorunun Türk dünyasına katacağı katkılar Kars ziyaretinde ele alındı.

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin ele aldığı konferansa Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Bakü Ali Petrol Mektebi Rektörü Elmar Gasımov, Milletvekili Müshfig Jafarov, Azerbaycan Kardiyoloji Cemiyeti’nden Üzeyir Rahimov ile davetliler katıldı.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Kılıç, Azerbaycan ile Türkiye’nin ilişkilerine değinerek, “Biz her zaman birlikteyiz. Bizi ayırmaya çalışanlar dün olduğu gibi bugün ve yarın da cevaplarını alacaklardır. Ermenistan’ın da tutumu ile ilgili Türkiye’nin tavrı nettir, taviz verilmeyecektir. 44 günlük savaşta da Azerbaycan’ın eski Azerbaycan olmadığını gördüler.” dedi.

Konuşmaların ardından konferans gerçekleştirildi.

azerbaycan-heyeti-karsta-3.jpgazerbaycan-heyeti-karsta-1.jpgazerbaycan-heyeti-karsta-2.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler