Kafkas Üniversitesi Araç Filosunu Yerli Traktör İle Güçlendirdi

Kafkas Üniversitesi Araç Filosunu Yerli Traktör İle Güçlendirdi

Kafkas Üniversitesi, araç filosunu Türk mühendisleri tarafından tarım aracı olarak üretilen çok fonksiyonlu bir traktör ile güçlendirdi.

Türk mühendisleri tarafından Agrives ve Japon Mitsubishi dizaynı ile 2 yıllık çalışma sonrası üretilen traktörün tarım sektöründe kullanılan patpatların yerini almasıyla birlikte bin 200 kilo yük taşıma kapasitesine sahip olmasıyla biliniyor.

Çok fonksiyonlu aracı Kafkas Üniversitesi yetkililerine teslim eden yüklenici firma yetkilisi Sunullah Aydın, traktörün plakalı olacağını ve trafiğe çıkabilecek şekilde üretilmiş olduğu belirtilerek, belden beşik sistemi yapısıyla her türlü arazide 4 tekerin yere basmasını sağlayan böylelikle de kaza riskini azaltan önemli bir proje olduğu söyledi.

Teslim etmeden önce Kars sokaklarında bir süre traktör ile tur atan Aydın, aracın çok ilgi gördüğünü, çok fonksiyonlu tarım aracı olarak tasarlandığını ve öncelikli kullanım alanının taşıma olduğunu Katsu'nun çapa makinesi, su pompası, gübre serpme, ilaçlama gibi daha birçok tarımsal işlevi yerine getiren karışık sistem olduğunu belirtti.

Kars’ta ilke kez görülen traktörü Kafkas Üniversitesi yetkililerine teslim eden yüklenici firma yetkilisi Sunullah Aydın, aracın özelliklerini şu şekilde anlattı: “Katsu fabrikası tarafından 1200 kg taşıma kapasitesine sahip olduğu gibi her iki yana ve arkaya devrilebilen hidrolik sistemle yük boşaltabiliyor. Araç çöp toplama, kar küreme aracı olarak da kullanılabilecek. Aracın 4x4 ve 4x2 özelliğinden dolayı hem arazide hem de yolda kullanılabiliyor. Belediyelerin de çöp toplama, kar küreme, tuz serpme aracı olarak da kullanılabilecek

kafkas-universitesi-arac-filosunu-yerli-traktor-ile-guclendirdi-(1).jpgkafkas-universitesi-arac-filosunu-yerli-traktor-ile-guclendirdi-(2).jpgkafkas-universitesi-arac-filosunu-yerli-traktor-ile-guclendirdi-(3).jpgkafkas-universitesi-arac-filosunu-yerli-traktor-ile-guclendirdi-(4).jpgkafkas-universitesi-arac-filosunu-yerli-traktor-ile-guclendirdi-(5).jpgkafkas-universitesi-arac-filosunu-yerli-traktor-ile-guclendirdi-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler