Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalından bir ilk!

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalından bir ilk!

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji kliniğinde bir hastanın pıhtı ile tam tıkalı atardamarı Anjiyojet cihazı ile açıldı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji kliniğine ciddi bacak ağrısı ile başvuran 76 yaşındaki İ.D. isimli hastanın sağ bacak atardamarının pıhtı ile tam olarak tıkandığı tespit edildi. Kardiyoloji kliniğinde daha önce birçok defa tam tıkalı bacak damarlarının açılma işlemi yapılmakta olmasına rağmen hastada bacağı kesilme tehdidi altında olan hastanın bacağı Anjiyojet yöntemi ile tam olarak açıldı.

Sadece büyük şehirlerde ve sınırlı sayıda merkez tarafından kullanılan Anjiyojet yöntemi Doğu Anadolu’da ilk defa, yeniliğe açık Kafkas Üniversitesi Kardiyoloji bölümünde uygulandı.

Bu konuda görüşüne başvurduğumuz Kardiyoloji bölümü doktorları bu katater bazlı pıhtı eritme işleminin, hastanın bacağını kesilmeden kurtarabilecek etkili bir yöntem olduğunu vurguladılar.

Kardiyoloji bölümü doktorları, “İşlem ve malzemeler nispeten maliyetli olmasına rağmen, bölgede bacak damar tıkanıklığına sahip hastalara ve işlem kolaylığı açısından bize bu imkânı sağlayan başta sayın rektörümüz Prof. Dr. sami Özcan, Sayın Genel Sekreterimiz Doç Dr. Alpaslan Yüce, Sayın Dekanımız Prof. Dr. Kemal Sarıca, Sayın Başhekimiz Dr. Öğretim Üyesi Yakup Baykuş ve yöneticilerimize şükranlarımızı sunarız.” dediler.

kafkas-universitesi-tip-fakultesi-kardiyoloji-anabilim-dalindan-bir-ilk!-(2).jpgkafkas-universitesi-tip-fakultesi-kardiyoloji-anabilim-dalindan-bir-ilk!-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler