Kafkas Üniversitesi’nde STEM Merkezi Kuruldu

Kafkas Üniversitesi’nde STEM Merkezi Kuruldu

Kafkas Üniversitesi Dede Korkut Eğitim Fakültesi Bünyesinde STEM Merkezi Kuruldu

Kars Kafkas Üniversitesi Dede Korkut Eğitim Fakültesi'nde Açılan Yenilikçi Bir STEM Eğitim Merkezi Genç Zihinleri Aydınlatıyor.

Kafkas Üniversitesi Dede Korkut Eğitim Fakültesi 23-24 Aralık 2023 tarihleri arasında Kars ilinde bilim ve teknoloji alanlarında yeni bir çağa liderlik edecek gençleri yetiştirmek amacıyla büyük bir adım attı.

Kurulan STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics) eğitim merkezi, bölgedeki gençlerin bilim ve teknolojiyle iç içe geçmiş bir geleceğe hazırlanmalarını hedefliyor.

STEM Eğitiminin açılış konuşmasını yapan Dede Korkut Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Alkan, kurulan merkeze destek sağlayan Dede Korkut Eğitim Fakültesi yöneticilerine, altyapı çalışmalarına destek veren Elektrik Elektronik Mühendisi Uğur Aydın’a, Dijital dönüşüm aşamasında görev yapan Muhammet Cesur’a, görüntü sistemlerinin oluşturulmasında Nuray Büyük’e ve katkı sağlayan bölüm öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Hazırlanan STEM Merkezinde Yazılım Uygulamaları ve Sensörlerin Kullanımı Konularında Eğitim Verildi

Hacettepe Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Gültekin Çakmakçı başkanlığında yürütülen ICSE Science Factory Projesi kapsamında eğitmen olarak Doç. Dr. Gökhan Kaya, Doç. Dr. Metin Şardağ ve Esma Hazal Yılmaz görev yaptı. Prof. Dr. Gültekin Çakmakçı tarafından desteklenen Kafkas Üniversitesi STEM Merkezi, modern eğitim metotları ve son teknolojiyle donatılmış sınıflarıyla dikkat çekti.

Eğitim programına Kafkas Üniversitesi öğretim elemanlarının yanı sıra, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda çalışan öğretmenler, lisansüstü öğrenciler, veliler ve öğrenciler katıldı.

İki farklı istasyon şeklinde yürütülen eğitim programına toplam 110 katılımcı iştirak etti.

Birinci istasyonda mühendislik uygulamaları ve yazılımlara yer verildi. İkinci istasyonda ise sağlık, doğa ve fen alanında kullanılan sensörlerin tanıtımı yapılarak kullanımlarına yönelik eğitimler uygulandı. Aynı zamanda ilk ve orta öğretimdeki öğrencilere toprak, su analizi ve kalp fonksiyonlarının tespit edilmesine yönelik sensör kullanımı öğretildi.

STEM Merkezi Önemli bir Vizyona Kapılarını Açıyor

STEM alanında uzman eğitmen kadrosu, kursiyerlere fen bilimleri, bilgisayar bilimi, mühendislik ve matematik konularında kapsamlı bir eğitim sunmayı amaçlıyor. Eğitim programları, teorik bilgiyi pratiğe dönüştürme odaklı olup, öğrencilere geniş bir perspektif kazandırmak ve yaratıcı düşünceyi teşvik etmek amacıyla projeler, laboratuvar çalışmaları ve uygulamalı projeleri içeren çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Bu yaklaşım, öğrencilerin öğrenirken etkileşimde bulunmalarını ve problem çözme becerilerini geliştirmelerini sağlıyor.

Eğitim Programları Avrupa Birliği Projeleri Kapsamında Kars Şehrinin Tamamına Uygulanacak

Kafkas Üniversitesi Dede Korkut Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümünün önderliğinde yapılan bu eğitim programı, Kars Valiliği'nin de oluru alınarak şehrin tamamına uygulanacak. Kars Valiliği'nin başlattığı ciddi eğitim atılımını desteklemek ve STEM uygulamaları ile öğretmen-öğrencileri tanıştırma aşamasında Dede Korkut Eğitim Fakültesi'nin bugün olduğu gibi her zaman göreve hazır olduğu ifade edildi.

aa3-012.jpgaa2-015.jpgaa4-005.jpgaa55-002.jpgaa666.jpg

Kaynak:İbrahim Yavalak

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler