Kafkas Üniversitesinde yüz yüze eğitim başladı

Kafkas Üniversitesinde yüz yüze eğitim başladı

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Kafkas Üniversitesinde de uzaktan eğitimin yanı sıra isteyen öğrencilere devam şartı olmadan yüz yüze eğitim imkanı sunan hibrit eğitime geçildi.

Kafkas Üniversitesinde 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere hibrit eğitim başladı. Bir yandan uzaktan eğitim devam ederken bir yandan da isteyen öğrenciler için devam şartı olmadan yüz yüze eğitime katılabilecek.

Hibrit eğitim için altyapı sorunlarının olmadığını ifade eden Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, “Geçtiğimiz hafta Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’ın açıkladığı gibi hibrit eğitim 3 Nisan itibariyle üniversitemizde başladı. Bizim uygulamalı olan bölümlerimizin son sınıf öğrencileri eğitimlerine devam ediyordu, diğer sınıflarımızın da yüz yüze eğitime devam etmesi arzusundayız. Biz üniversite olarak gerek anket gerekse yaptığımız araştırma sonucunda öğrencilerimizin yüz yüze eğitime devam etmeleri yönündeydi. Bu talep de gerçekleşti ve 3 Nisan itibariyle biz hem online hem de yüz yüze eğitime başladık.” dedi.

KAFKAS ÜNİVERSİTESİNİN EKSİĞİ BULUNMAMAKTADIR

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere başlayan hibrit eğitim için herhangi bir eksikliğin olmadığını ifade eden Kapu, “Gerek yurtlarımızda gerekse üniversitemizin altyapısında bir eksikliğimiz bulunmamaktadır. Malumunuz önümüzde Ramazan bayramı var ve öğrencilerin düşüncesi bayramı aileleriyle memleketlerinde geçirmek. Biz bayram sonrası öğrencilerimizin yüz yüze eğitime aralıksız devam edeceğini düşünüyoruz.” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler