Kars’ın artık Sanat Günü var…

Kars’ın artık Sanat Günü var…

Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 15 Nisan “Dünya Sanat Günü” etkinlikleri kapsamında Sanat Haftası kutlamalarına başlandı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Fakültenin öğretim elemanları karma sergisi ve tanıtım filmi gösterimi ile açılışı yapılan Sanat Haftası 20 Nisan gününe kadar farklı sanatsal atölye ve söyleşi aktiviteleri ile devam edecek. Sanat Haftası’nı düzenleyen Fakülte Dekanı Prof. Dr. Vedat Baran açılış törenine ilginin yüksek olduğunu Kars’taki sanatçı ve sanatseverlere ilaveten yurtdışından gelen akademisyen ve sanatçıların da sergiyi ziyaret ettiklerini belirtti.

KAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim elemanları karma sergisine Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan’ın yanı sıra Doç Dr. Rasim Nazirov, Dr. Öğr. Ü.  Fırat Çalkuş, Öğr. Gör. Sait Toprak, Öğr. Gör. Uğur Özen, Arş. Gör. Döne Arısoy resimleri ile Arş.  Gör. Feyzi Aydın, Arş Gör. Zuhal Polat, Arş. Gör. Rumeysa Ç. Yılmaz, Arş. Gör. Aslı Seda Akbaş Arş. Gör. Hatice E. Tunalı ve Burcu Er kilim, tezhip ve minyatür eserleri ile Prof. Dr. Sevil Badalova ve Arş. Gör. Emine Erdoğan moda tasarımı çalışmaları ile, HaticeArş. Gör R. Özgün Kehya yönetmenliğini yaptığı fakülte tanıtım filmi ve Dr. Öğr. Ü. Yavuz Selim Kafkasyalı ile Arş. Gör. Cantürk Bayrakçı yan flüt müzik dinletisi ile katılım gösterdiler.

Sanat haftası etkinlikleri Cuma gününe kadar resim, moda tasarımı, geleneksel el sanatları atölyeleri ve sinema söyleşisi ile devam edecek.

kars’in-artik-sanat-gunu-var…-(1).jpgkars’in-artik-sanat-gunu-var…-(2).jpgkars’in-artik-sanat-gunu-var…-(3).jpg1.program.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler