Kars’ta depreme dayanıksız ortaokul tahliye edildi

Kars’ta depreme dayanıksız ortaokul tahliye edildi

Kars’ta depreme dayanıksız olduğu tespit edilen ortaokulda dün son ders verildi.

Volkan KARABAĞ

Kars’ta 1970’li yıllarda inşa edilen ve yapılan inceleme sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Şehit Okan Koç İmam Hatip Ortaokulu’nda son ders verildi. Dün kapatılan okul bugün taşınıyor.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 2 deprem 11 ilde yıkıma neden oldu. 'Asrın Felaketi' olarak nitelendirilen depremin ardından Kars Valisi Türker Öksüz İçişleri Bakanlığı tarafından Malatya’ya koordinatör olarak atandı. Öksüz'ün talimatı ile Kars'taki 624 okulda depremde dayanıklılık testleri başlatıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tarafından yapılan inceleme sonucu 194 öğrencisi ve 23 öğretmeni bulunan 2 katlı Şehit Okan Koç İmam Hatip Ortaokulu’nun depreme dayanıksız olduğu tespit edildi. Perşembe günü son kez eğitim veren okul kapatıldı. Öğrenciler eğitim ve öğretim hayatlarına bugünden itibaren İsmet Paşa İlkokulunda devam edecek.

Taşınma işlemlerini yerinde inceleyen İl Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Urlunç, Kahramanmaraş’ta yaşanan 6 Şubat’taki asrın felaketinden sonra Valimizin talimatıyla 624 okulumuzu denetimden geçiriyoruz. Şuan bulunduğumuz Şehit Okan Koç Ortaokulumuz 1970’li yıllarda yapıldığı biliniyor ve dolayısıyla Özel İdare ekiplerimizce verilen rapor bakanlığımızca da onaylandı. Okulumuzun depreme dayanıksız olduğunu görünce bugün İsmet Paşa İlkokulunun üst katına taşımaya karar verdik. Burada 23 öğretmenimiz ve 194 öğrencimiz var. Amacımız çocuklarımızın, geleceğimizin, mutluluk kaynağı geleceğimiz olan öğrencilerimizin daha sağlıklı okullarda eğitim görmesidir.” dedi.

karsta-depreme-dayaniksiz-ortaokul-tahliye-edildi-1.jpgkarsta-depreme-dayaniksiz-ortaokul-tahliye-edildi-2.jpgkarsta-depreme-dayaniksiz-ortaokul-tahliye-edildi-3.jpgkarsta-depreme-dayaniksiz-ortaokul-tahliye-edildi-4.jpgkarsta-depreme-dayaniksiz-ortaokul-tahliye-edildi-5.jpgkarsta-depreme-dayaniksiz-ortaokul-tahliye-edildi-7.jpgkarsta-depreme-dayaniksiz-ortaokul-tahliye-edildi-8.jpgkarsta-depreme-dayaniksiz-ortaokul-tahliye-edildi-11.jpgkarsta-depreme-dayaniksiz-ortaokul-tahliye-edildi-6.jpgkarsta-depreme-dayaniksiz-ortaokul-tahliye-edildi-9.jpgkarsta-depreme-dayaniksiz-ortaokul-tahliye-edildi-10.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler