KAÜ, "Doğu Anadolu Kariyer Fuarı"nda yerini aldı

KAÜ, "Doğu Anadolu Kariyer Fuarı"nda yerini aldı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin destekleriyle Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde “Doğu Anadolu Kariyer Fuarı”nın ikincisi düzenlendi.

Kafkas Üniversitesinin de (KAÜ) aralarında bulunduğu bölge üniversitelerinin paydaşı olduğu fuar, iki gün sürdü. 
Erzurum Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarın açılışına, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Erzurum Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, paydaş üniversitelerin rektörleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, özel sektör temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Bölge üniversitelerinde okuyan öğrencilerin kariyer planlamalarına yön vermek ve bu üniversitelerden mezun olmuş öğrencilere iş ve staj imkanı sunmak amacıyla gerçekleştirilen fuarda 300’ün üzerinde şirket ile aralarında Üniversite öğrencilerinin de bulunduğu binlerce öğrenci bir araya getirildi.
Öğrenciler fuara katılan firmaların ve kamu kurumlarının temsilcileri ve insan kaynakları uzmanları ile görüşerek kariyer planlamalarına yönelik sorularına cevaplar aradılar. Aynı zamanda birçok sektörden akademisyen ve uzmanların verdikleri konferanslara katılarak öğrenim gördükleri bölümler ve gelecekte seçmek istedikleri meslekler hakkında bilgiler edindi.
KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu Kafkas Üniversitesi stantlarını ziyaret ettikten sonra açılış protokolü ile birlikte diğer stantları ziyaret ederek verilen hizmetler ve yapılan etkinlikler hakkında bilgi aldı.

kau,-dogu-anadolu-kariyer-fuarinda-yerini-aldi-(2).jpgkau,-dogu-anadolu-kariyer-fuarinda-yerini-aldi-(1).jpgkau,-dogu-anadolu-kariyer-fuarinda-yerini-aldi-(3).jpgkau,-dogu-anadolu-kariyer-fuarinda-yerini-aldi-(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler