KAÜ, engelli ve eski hükümlü 3 işçi istihdam edecek

KAÜ, engelli ve eski hükümlü 3 işçi istihdam edecek

Kafkas Üniversitesi (KAÜ), İŞKUR aracılığıyla engelli ve eski hükümlü 3 işçi istihdam edecek.

Tacettin DURMUŞ

Kafkas Üniversitesi (KAÜ), İŞKUR aracılığıyla Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığında istihdam edilmek üzere 1, Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesinde istihdam edilmek üzere eski hükümlü ve terörle mücadelede yaralanan statüde sürekli 2 işçi alımı yapacak.

Alımlar ile ilgili olarak çıkılan ilanda; KAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığında istihdam edilmek üzere alınacak işçinin geçekleştirilecek sınavın arından noter huzurunda çekilecek kura ile iş sahibi olabileceği belirtildi.

Yapılan açıklamada başvuracak şahıslarda; en az ilkokul, en çok lise ve dengi okul mezunu olmak, engelli sağlık kurulu raporuyla en az yüzde 40 engelli olduğunu belgelemek, Kars ili sınırları içerisine ikamet ediyor olmak, başvurunun son günü itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşının doldurmuş olmak şartları aranacak.

KAÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesinde istihdam edilmek üzere alınacak 2 eski hükümlü veya terörle mücadelede yaralanan işçiler için ise şu şartlar aranacağı belirtildi:

Sınav ve noter huzurunda yapılacak olan alımda, en az ilkokul, en çok lise ve dengi okul mezunu olmak, temizlik işi yapmaya engel olacak sağlık sorunu olmamak, Kars ili sınırları içerisine ikamet ediyor olmak gerekecek. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarına eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananların işçi olarak alınmasında uygulanacak usul ve esaslar hakkında yönetmeliğin 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (g) bendinde tanımladığı şekilde terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan olmak şartları aranacak ve bu durumu belgelemek gerekecek. Başvurunun son günü itibariyle de 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşını doldurmuş olmak şartları aranacak.

Önceki ve Sonraki Haberler