KAÜ, Ölümünün 14. Yılında Çobanoğlu’yu Panelle Anacak

KAÜ, Ölümünün 14. Yılında Çobanoğlu’yu Panelle Anacak

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Türk Halkbilimi Araştırma Uygulama Merkezi, “Ölümünün 14. Yılında Âşık Murat Çobanoğlu” konulu panel düzenlenecek.

Tacettin DURMUŞ KARS MANŞET

Panele davet edilen Ege Üniversitesinden Prof. Dr. Fikret Türkmen “Aşık Murat Çobanoğlu ile ilgili hatıralar” ve Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. F. Gülay Mirzaoğlu da ”Gelenek ve Değişim Bağlamında Aşık Murat Çobanoğlu ve Çobanoğlu’nun 20 yüzyıl Aşıklık Geleneğindeki Yeri” konularında sunumlar yapacak.

Panelde Kars Âşıklarından Günay Yıldız, Bahattin Yıldızoğlu, Ilgar Çiftçioğlu ve Gültekin Bulutoğlu da programda Murat Çobanoğlu’na ait türküleri söyleyecekler.

Program 26 Mart Salı günü saat 14.30’da Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kültür ve Kongre Merkezi, Ahmet Yesevi Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Aynı gün saat 11.00’da Murat Çobanoğlu’nun mezarı başında anılacağını belirten

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Adem Balkaya programın bir vefa etkinliği olduğunu, âşık tarzı geleneğin hala devam ediyor olmasında Murat Çobanoğlu ve Şeref Taşlıova gibi değerlerin katkısının asla göz ardı edilemeyeceğini açıkladı. Bu türden programların bugünün insanı için geçmişi sadece yad etmek değil, bugünü yaratanlara bir vefa borcu olduğunu söyledi. Balkaya, tüm Kars halkını anma programa davet etti.

kau,-olumunun-14.-yilinda-cobanoglu’yu-panelle-anacak.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler