KAÜ’de 330 kontenjan için 2 bin 500 aday müracaat etti

KAÜ’de 330 kontenjan için 2 bin 500 aday müracaat etti

Kars Kafkas Üniversitesi 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı için Özel Yetenek Sınavıyla 330 öğrenci alacak. 3 Fakülte ve 1 bölüm için yapılan sınava 2 bin 500 aday müracaat etti.

Volkan KARABAĞ

Kafkas Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Spor Okulu, Güzel Sanatlar Fakültesi, Konservatuar ve Dede Korkut Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümüne girmek için adaylar Özel Yetenek Sınavında ter dökmeye başladı. 330 kontenjan için 2 bin 500 aday müracaat etti.

Özel Yetenek Sınavı ile ilgili açıklama yapan Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, “ÖSYM tarafından YKS üzerinden 4 bin 775 öğrenci bizi tercih etmişti ve yüzde 95 oranında öğrenci kayıt yaptırdı. Ek yerleştirmeler de yapılacak, onunla birlikte üniversitemizde yüzde 100 civarında yerleştirme olacak. Ayrıca Özel Yetenekle aldığımız öğrenciler var. Beden Eğitimi Yüksek Spor Okulu, Güzel Sanatlar Fakültesi, Konservatuar ve Dede Korkut Eğitim Fakültesinin Müzik Öğretmenliği bölümlerine yaklaşık 2 bin 500 aday başvurdu. Beden Eğitimi Yüksek Spor Okulunun sınavları bitti 180 öğrenci alacağız bunlar yedekleriyle birlikte ilana çıktı. Konservatuarımızın sınavları halihazırda devam ediyor, sınavlar bittikten sonra kazacak olan 60 öğrencimizi ilan edeceğiz. Güzel Sanatlar Fakültemizin özel yetenek sınavları bitti jürilerimiz kazanan 60 öğrencimizi belirledi. Toplamda Özel Yetenek Sınavıyla biz bu yıl 330 öğrenci almış olacağız.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler