KAÜ’de Binicilik Faaliyetleri!

KAÜ’de Binicilik Faaliyetleri!

"Bahar", "Cemre" ve "Doruk" binicilik eğitim faaliyetlerinde kullanılacak.

Tacettin DURMUŞ KARS MANŞET

Kafkas Üniversitesinin (KAÜ) Atlı Spor Kulübü bünyesinde gerçekleştirilecek olan binicilik eğitim faaliyetlerinde kullanılmak üzere, Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Mahmudiye Meslek Yüksekokulu ile yapılan ikili işbirliği anlaşması çerçevesinde edinilen atlar Kars’a getirildi.

Kafkas Üniversitesi Atçılık, Atlı Sporlar ve Hippoterapi Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinin (ATAUM) desteği ile edinilen atlara bahar, cemre ve doruk isimleri verildi.

Kafkas Üniversitesi Rektörlük Binası önünde düzenlenen isim verme seremonisine, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Genel Sekreter Alpaslan Yüce, Atlı Spor Kulübü kurucu üyesi Prof. Dr. Zati Vatansever, ATAUM Müdürü ve Atlıspor Kulübü faaliyetlerinden sorumlu Dr. Öğr. Üyesi Celal Şahin Ermutlu, idari personel ve kulüp üyesi öğrenciler katıldı.

Düzenlenen seremonide Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, kulüp üyesi öğrencilerden kulübe katılan atlar hakkında bilgi alarak bireysel kimlik kayıt ve isim belgelerini verdi.

Öte yandan Rektör Kapu, yapımı planlanan kısa adı (ATAUM) olan Kafkas Üniversitesi Atçılık, Atlı Sporlar ve Hippoterapi Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinin kapalı manej projesinin bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirti. Kapu, öğrencilere ve personele destek vermeye devam edeceklerini de belirterek binicilik kulübü faaliyetlerinde başarılar diledi. İsim verme merasiminin ardından doruk adı verilen ata binerek kısa bit tur attı.

kau’de-binicilik-faaliyetleri!-(1).jpgkau’de-binicilik-faaliyetleri!-(2).jpgkau’de-binicilik-faaliyetleri!-(3).jpgkau’de-binicilik-faaliyetleri!-(4).jpgkau’de-binicilik-faaliyetleri!-(6).jpgkau’de-binicilik-faaliyetleri!-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler