KAÜ’de "İşitme ve Görme Engellilerin Medya Erişimi ve Yeni Düzenlemeler" Konferansı

KAÜ’de "İşitme ve Görme Engellilerin Medya Erişimi ve Yeni Düzenlemeler" Konferansı

Kafkas Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölümü tarafından “İşitme ve Görme Engellilerin Medya Erişimi ve Yeni Düzenlemeler” konulu konferans düzenlendi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gencer Elkılıç, İl Müdürleri, akademisyen ve bölüm öğrencileri katıldı.

Konferansta, Hacettepe Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mümtaz Kaya, Bilkent Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şirin Okyayuz ve İşitme Engelliler Spor Federasyonu Türk İşaret Dili Çevirmeni Berrak Fırat, işitme ve görme engellilerin görsel işitsel medya hizmetlerine erişiminin iyileştirilmesi ve Medya alanında engellilere yönelik gerekli iyileştirmelerin yapılması hakkında bilgiler verdi.

Program hediye ve belge takdimi ile sona erdi.

kau’de-isitme-ve-gorme-engellilerin-medya-erisimi-ve-yeni-duzenlemeler-konferansi-(2).jpgkau’de-isitme-ve-gorme-engellilerin-medya-erisimi-ve-yeni-duzenlemeler-konferansi-(3).jpgkau’de-isitme-ve-gorme-engellilerin-medya-erisimi-ve-yeni-duzenlemeler-konferansi-(4).jpgkau’de-isitme-ve-gorme-engellilerin-medya-erisimi-ve-yeni-duzenlemeler-konferansi-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler