KAÜ’de kaç kişiye koronavirüs testi yapıldı?

KAÜ’de kaç kişiye koronavirüs testi yapıldı?

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da koronavirüs vaka sayısında artış gözleniyor. Peki Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Tıp Fakültesi ve Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde kaç kişiye koronavirüs testi yapıldı?

Volkan KARABAĞ

İlk kez Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilişkili vaka sayısı son günlerde ciddi bir şekilde artış gösteriyor.

Sağlık Bakanlığı Türkiye’de de hızla yayılmaya devam eden Kovid-19 kaynaklı enfeksiyonların tanısının koyabileceği aralarında Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin de bulunduğu 223 merkezi yetkilendirdi.

KAÜ Tıp Fakültesi Uygulama Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji Laboratuvarında gerçekleştirilen real time PCR testi hakkında açıklama yapan Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sinan Kocatürk, “1 Nisan 2020 tarihinde üniversitemiz PCR testiyle ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirme belgesi aldı. Bu tarih itibariyle biz de testlerimize başladık. Sadece Kars içinde değil aynı zamanda Iğdır ve Ardahan gibi, hatta Artvin’e kadar uzanan bir bölgede testler yapılıyor. 1 Nisan’dan bugüne kadar merkezimizde 37 bin 250 PCR testi yapıldı ve bunların sonuçları Sağlık Bakanlığına bildirildi, oradan da İl Sağlık Müdürlükleriyle paylaşıldı. Son 15 güne kadar bu şekilde giden çalışma, Iğdır’da PCR testi yapılmasıyla merkezimizde Ardahan ve Kars’a hizmet veremeye başladık.” dedi.

Kocatürk, Sağlık Bakanlığı genelgelerine uygun olarak hem hasta takibi hem de PCR test yapımının devam ettiğini belirterek, “Son zamanlarda Sağlık Bakanlığının günlük ülkede 100 binin üzerine çıkan test sayısıyla bizim de günlük test sayı oranımız 700-800, bazen binli rakamlara kadar çıkabildiği günler oluyor. Bu konuda personelimiz 24 saat testleri doğru şekilde yapmak için gayret gösteriyor. Şuanda bu şekilde bir yöntem izliyoruz, Sağlık Bakanlığı genelgelerine uygun olarak hem hasta takibi hem de PCR test yapımı devam ediyor.” ifadesini kullandı.

PCR testinin Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalının hocaları ve asistanları tarafından yapıldığını ifade eden Kocatürk, “2 hocamızın başkanlığında bütün teknisyen ve asistan ekibi PCR testini Mikrobiyoloji Laboratuvarında gerçekleştiriliyor.” diye konuştu.

kau’de-kac-kisiye-koronavirus-testi-yapildi-(1).jpgkau’de-kac-kisiye-koronavirus-testi-yapildi-(4).jpgkau’de-kac-kisiye-koronavirus-testi-yapildi-(3).jpgkau’de-kac-kisiye-koronavirus-testi-yapildi-(2).jpgkau’de-kac-kisiye-koronavirus-testi-yapildi-(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler