KAÜ’de “Kafkasya Üniversiteleri Bilim ve Kültür Şöleni” düzenlenecek

KAÜ’de “Kafkasya Üniversiteleri Bilim ve Kültür Şöleni” düzenlenecek

Kafkas Üniversitesi, 16-18 Nisan 2018 tarih aralığında “Kafkasya Üniversiteleri Bilim ve Kültür Şöleni” düzenliyor.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kafkas Üniversitesi, 16-18 Nisan 2018 tarihleri arasında T.C. Başbakanlık TİKA desteğiyle, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Nahçıvan, Gürcistan, Irak ve İran’daki üniversite rektörlerini, çevre illerdeki üniversite rektörlerini ve beraberlerindeki heyetleri “Kafkasya Üniversiteleri Bilim ve Kültür Şöleni”nde ağırlayacak. 

KAÜ, Kafkasya coğrafyasındaki paydaş ülkelerin sahip oldukları ortak mirastan yola çıkarak, geleceğe ışık tutacak bir vizyon belirlemek, dil, kültür, sanat, tarih, ekonomi, eğitim gibi alanlarda birikimlerin paylaşabilmesi adına 16-18 Nisan 2018 tarih aralığında “Kafkasya Üniversiteleri Bilim ve Kültür Şöleni” düzenliyor. 

Bu kapsamda düzenlenecek etkinliğin temel amacı, Kafkasya ile Anadolu’yu buluşturan Kafkas Üniversitesi ve bölge üniversitelerinin sosyal ve kültürel ortamda da merkez rolünü üstlenmeleri ve temsil düzeyi olarak bölgedeki ilişkilerinin canlı tutulmasına öncülük etmesi amacı taşıyor. 

3 gün boyunca KAÜ Merkez Yerleşkesinde devam edecek etkinlikte, şölen açılışı, Kültürel Diplomasi Paneli, Bölge Üniversiteleri Rektörleri Toplantısı, Kültürel Sergiler, misafir ülke gruplarının müzik ve dans gösterilerinin yanı sıra, Kars ve geneli için sosyal gezi programları yer alacak. 

kau’de-“kafkasya-universiteleri-bilim-ve-kultur-soleni”-duzenlenecek.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler