KAÜ’de Özel Yetenek Sınavı başladı

KAÜ’de Özel Yetenek Sınavı başladı

Kafkas Üniversitesi 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı Özel Yetenek Sınavı bugün başladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Bu yıl Devlet Konservatuarında Geleneksel Türk Müziği Bölümü’nden Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Oyunları, Müzik Bölümü’nden Piyano, Gitar, Arp, Üflemeliler ve Yaylı Çalgılar dalında öğrenci alımı için Özel Yetenek Sınavı başladı.

3 gün sürecek olan sınav için öğrenciler Konservatuar binası önünde heyecanlı bekleyişi sürüyor. Özel Yetenek Sınavı hakkında gazetecilere bir açıklama yapan Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Aşkın Çelik, sınav ile ilgili öncelikle müracaat eden bütün öğrencilere başarılar diledi.

Bu sınavın zor bir süreç olduğunu belirten Doç. Dr. Çelik, “Empati kurduğumda öğrencilerin ailelerinin yerine kendimizi koyduğumuzda kolay bir şey olmadığını anlıyoruz. Öğrencilere sınav hakkında da şunu söyleyebilirim; olabildiğince rahat olsunlar, bizler komisyondaki bütün arkadaşlarımız olarak öğrenciye elimizden gelen ilgiyi ve yardımı yaptığımız gibi yine yapacağız.” dedi.

2 büyük bölüm adı altında çeşitli ana sanat dallarında sınavın başladığını ifade eden Doç. Dr. Çelik, “Müzik Bölümüne 20 kontenjanımız, Geleneksel Türk Müziği Bölümüne 40 öğrenci kontenjanımız var. Başvuru yapan öğrencilerimiz hangi dallara müracaat etmişlerse onlara göre değerlendirecekler. Bugün ilk değerlendirme yapılacak, yarın ve ertesi gün de ikinci değerlendirme yapılacak.” ifadesini kullandı.

Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuarında kapalı bölüm bulunmadığını da hatırlatan Doç. Dr. Çelik, “Özel Yetenek Sınavlarında şöyle bir durum söz konusu oluyor; o bölüm kontenjanı 5 kişi, 100 kişi müracaat etti ama yetenekli hiç kimse olmayınca ilaha 5 kişiyi almak zorunda değilsiniz, 2 kişiyle de devam ettirebilirsiniz. Ya da kontenjan 5 kişi, 3 kişi müracaat etti yine bu 3 kişiyi almak zorunda değilsiniz. Yani buradaki sınavı geçtikten sonra, değerlendirmeyi yaptıktan sonra öğrencinin kazanıp kazanmadığı belli olacak.” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra öğrenciler kendilerine verilen sıraya göre oluşturulan komisyon karşısına çıkarak yeteneklerini sergiledi.

kau’de-ozel-yetenek-sinavi-basladi-(5).jpgkau’de-ozel-yetenek-sinavi-basladi-(6).jpgkau’de-ozel-yetenek-sinavi-basladi-(7).jpgkau’de-ozel-yetenek-sinavi-basladi-(1).jpgkau’de-ozel-yetenek-sinavi-basladi-(4).jpgkau’de-ozel-yetenek-sinavi-basladi-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler