KAÜ’de, uluslar arası online sempozyum düzenlendi

KAÜ’de, uluslar arası online sempozyum düzenlendi

Kafkas Üniversitesinde Azerbaycan Halk Ozanı Aşık Alesker’in Doğumunun 200. Yılı anısına uluslar arası online sempozyum düzenlendi.

Azerbaycan halk ozanı Aşık Alesker’in doğumunun 200. Yılı Anısına Kafkas Üniversitesi, “Elger” Eğitim Merkezi, Azerbaycan Devlet Eğitim Üniversitesi Guba Şubesi, Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Coğrafya Enstitüsü ve Kırgızistan Eğitim Akademisi ile birlikte düzenlenen “Bilim ve Eğitim: Geçmişimizi Koruyarak Geleceğimizi Kuralım” konulu XIII Uluslararası Sempozyum Kafkas Üniversitesi ev sahipliğinde online şekilde gerçekleştirildi.

Zoom programı üzerinden gerçekleştirilen uluslararası sempozyumu, KAÜ Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlkin Gulusoy paydaş kurum temsilcilerini ve katılımcıları selamladı.

KAÜ Dış İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Hacali Necefoğlu, Aşık Alesger'in şiirlerinden örnekler verdi.

Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Kılıç, Kafkas Üniversitesi’nin öncülüğünde ve ev sahipliğinde böyle bir sempozyumun düzenlemesinin gerek Türkiye-Azerbaycan arasında var olan bilimsel ve  kültürel ilişkilerin geliştirilmesi, gerekse tüm Türk Dünyası ile bu çerçevede yeni işbirliklerinin başlatılmasının önemine vurguda bulunarak önümüzdeki süreçte de Kafkas Üniversitesi olarak ilişkileri daha da genişletme arzusunda olduklarının altını çizdi.

Kılıç, bu vesileyle tüm paydaş kuruluşlara ve katılımcılara KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu’nun selamlarını ileterek, Rektör Kapu’nun tüm gelişmeleri yakından takip ettiğini ve var olan faaliyetlerden büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guluyev'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Alıyev’in kararnamesine uygun olarak 2021 yılında Aşık Alesger'ın 200. yılı münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenleneceğini, bununla ilgili ilk teşebbüsün de Kafkas Üniversitesi’nden geldiğini söyleyerek, böyle bir sempozyuma ev sahipliği yaptığı için Kafkas Üniversitesi'ne teşekkür ederek, iki kardeş ülkenin her zaman olduğu gibi bir birinin yanında olduğunu dile getirdi.

Sempozyumda, Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi Guba Şubesi Müdürü Doç. Dr. Yusuf Alıyev, Kırgızistan Eğitim Akademisi Başkanı Prof. Dr. Nazira Dusheva ve Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ulanbek Mambetakunov söz alarak sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Beş farklı oturumda devam eden sempozyumda  toplamda 6 ülkeden 70’den fazla bilimsel bildiri sunuldu. 

Sempozyum sonunda katılımcılara katılım ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler