KAÜ’lü Öğrenciler Tek Sesle, Terörü Lanetlediler!

KAÜ’lü Öğrenciler Tek Sesle, Terörü Lanetlediler!

Cumartesi günü İstanbul Beşiktaş’ta polise ve sivil vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen hain bombalı terör saldırısını kınamak için KAÜ’lü öğrenciler bir araya geldiler.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Kars Kafkas Üniversitesi Rektörlük binası önünde bir araya gelen öğrenciler tek bir sesle terörü lanetlediler. Olay yerinde güvenlik önemlerini alan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerini gören öğrenciler başsağlığı dileklerinde bulunarak, polislerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kafkas Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlığı Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Tolga Demir tarafından ortak bir basın açıklaması yapılarak, “Şeref yoksunu hainler unutmamalıdır ki yılmayacağız, yıkılmayacağız, yıkamayacaksınız.” dedi.

“Bu açıklamayı Türkiye'nin vatansever gençleri olarak gerçekleştiriyoruz.” diyen Demir,  “Türkiye'de huzur ve kardeşlik ortamından rahatsız olan hainlerce son olarak İstanbul'da alçakça bir saldırı düzenlenmiştir. Birçok polisimizin ve sivil vatandaşımızın şahadetiyle sonuçlanan bu terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ülkemize ve milletimize karşı yapılan bu saldırıda hayatını kaybeden emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” dedi.

Terör örgütlerine seslenen Demir, “Bu terör örgütleri şunu bilmelidir ki sabrımıza oynanmamalıdır. Bu milletin sabrı tükenince, iş son noktaya gelince ve mevzu vatan olunca neler yapabileceğini bu hainler ve bütün dünya çok iyi bilmektedir.” diye konuştu.

Üniversite gençleri olarak terör eylemlerinden nasiplenmeye çalışanlara fırsat vermeyeceklerini belirten Demir, “İç ve dış şer odaklarınca Türkiye'nin huzur refahı ve birliği hedef alınıyor. Biz bu ülkenin gençleri olarak bu durumun farkındayız ama başaramayacaksınız. Ülkemize yönelik terör yapılanmaları ve faaliyetleri her birinin faali farklı olsa da hedef ortaktır. Ayrıca bu provokasyon ve terör eylemlerinden nasiplenmeye çalışanlara vatanını ve milletini seven bir üniversite gençliği olarak buna fırsat vermeyeceğimizi bildiririz.” ifadesini kullandı.

Demir yaptığı basın açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sonuna kadar devletimizin bekası için bedel ödeyip can sipare bir şekilde terörle mücadele eden emniyetimizin silahlı kuvvetlerimizin ve devletimizin yanındayız. Terörün ve teröre dolaylı dolayız destek veren yardakçıların ise karşısındayız. Bilinmelidir ki ülkemiz üzerinde ameliyat yapılmasına bugüne kadar izin vermedik bundan sonra da izin vermeyeceğiz. Rabbim ülkemizin birliğini ve dirliğini bozmaya çalışanları Kahhar ismiyle kahr-ı perişan eylesin. Şeref yoksunu hainler unutmamalıdır ki yılmayacağız, yıkılmayacağız, yıkamayacaksınız. Kardeşlerim gün birlik günüdür, gün dayanışma ve kardeşlik günüdür. Bu tür saldırı ve üniversiteli kardeşlerimi duyarlı olmaya e bizi bir yapan al bayrağımızı her yerde dalgalandırmaya davet ediyorum. Son olarak ismi açıklanan şehitlerimizin isimlerini söyleyip aziz ruhları için fatiha okuyacağız.”

Yapılan basın açıklamasının ardından şuana kadar bilinen şehitlerin isimleri tek tek okunurken, teröre lanet okumak için gelen öğrenciler ise her isim okundukça “BURDA” diye bağırarak şehitlerimizin ölmediklerini, onların bizler arasında yaşadıklarını belirttiler. Yapılan açıklamanın ardından öğrenciler sessiz bir şekilde dağıldılar.

kau’lu-ogrenciler-tek-sesle,-teroru-lanetlediler!-(2).jpgkau’lu-ogrenciler-tek-sesle,-teroru-lanetlediler!-(3).jpgkau’lu-ogrenciler-tek-sesle,-teroru-lanetlediler!-(1).jpgkau’lu-ogrenciler-tek-sesle,-teroru-lanetlediler!-(4).jpgkau’lu-ogrenciler-tek-sesle,-teroru-lanetlediler!-(5).jpgkau’lu-ogrenciler-tek-sesle,-teroru-lanetlediler!-(7).jpgkau’lu-ogrenciler-tek-sesle,-teroru-lanetlediler!-(8).jpgkau’lu-ogrenciler-tek-sesle,-teroru-lanetlediler!-(9).jpgkau’lu-ogrenciler-tek-sesle,-teroru-lanetlediler!-(10).jpgkau’lu-ogrenciler-tek-sesle,-teroru-lanetlediler!-(11).jpgkau’lu-ogrenciler-tek-sesle,-teroru-lanetlediler!-(12).jpgkau’lu-ogrenciler-tek-sesle,-teroru-lanetlediler!-(13).jpgkau’lu-ogrenciler-tek-sesle,-teroru-lanetlediler!-(14).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler