KAÜ’lü Prof. Dr. Öztürk, Türkiye’yi temsil etti

KAÜ’lü Prof. Dr. Öztürk, Türkiye’yi temsil etti

Kars Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Emine Öztürk, Hollanda’da düzenlenen sempozyumda Türkiye’yi temsil etti.

Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Emine Öztürk, 30-31 Ekim 2020 tarihlerinde Hollanda’da 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu {ICSS (22nd International Conference on Social Sciences Amsterdam Science Park-XXII)nda Türkiye’yi ve Kafkas Üniversitesi’ni başarılı bir şekilde temsil etti.

Hollanda’da 22’ncisi düzenlenen Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu {ICSS (22nd International Conference on Social Sciences Amsterdam Science Park-XXII)na Antik Yunan Felsefesinde  ve İslam Felsefesinde Klasik Etik Teorilerin Kıyaslamalı Analizi (Aristoteles, İbn Miskeveyh, Tusi ve Kınalızade Örneği) {The Comparision of Classical Ethical Theories in Ancient Greece Philosophy and Islamic Philosophy (The Example of Aristoteles and Ibn Miskavayh-Tusi and Kinalizade)] başlıklı bir tebliğ ile katılan Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Emine Öztürk, sempozyumda Türkiye’yi ve Kafkas Üniversitesi’ni temsil etti.

Söz konusu tebliğinde Aritoteles ve önemli İslam Ahlakçılarından İbn Miskeveyh, Nasıruddin Tusi ve Kınalzıade Ali Efendi’nin görüşlerine değinerek hikmet, iffet, cesaret ve adalet üzerine kurulu İslam Ahlakının öneminden söz etti. Tebliğinde sosyal adalet olgusunun bir toplumda ancak hikmet, iffet ve cesaret sahibi bireylerin yetiştirilmesi ve toplumun böyle bireylerden oluşması durumunda sağlanabileceğini belirten Prof. Dr. Öztürk’e tebliğin sonunda beğenilerini iletenlerden biri de Mexio City Üniveristesi’nden Luis Fernando Muñoz bu tür çalışmaların bir toplumda Sosyal Ahlakın tesisi açısından çok gerekli olduğunu belirtmiştir.

Söz konusu Sempozyumda Prof. Dr. Emine Öztürk’ün Türkiye’yi ve Kafkas Üniversitemizi temsil etmesi büyük gurur kaynağı oldu.

kau’lu-prof.-dr.-ozturk,-turkiye’yi-temsil-etti!.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler