Prof. Dr. Erol Aydın, Kafkas Üniversitesi'ne "Rektör Başdanışmanı” olarak atandı

Prof. Dr. Erol Aydın, Kafkas Üniversitesi'ne "Rektör Başdanışmanı” olarak atandı

Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Aydın, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu tarafından “Rektör Başdanışmanı” olarak atandı.

Kafkas Üniversitesi tarihinde ilk kez “Rektör Başdanışmanı” ataması yapıldı.

Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Aydın, ömrünün 25 yılını geçirdiği Kafkas Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu tarafından “Rektör Başdanışmanı” olarak atandı.

Uzun yıllardır Kars’ta hizmet eden Prof. Dr. Erol Aydın’ın başdanışman olarak atanması üniversite camiası ve Kars’ta memnuniyetle karşılandı.

Prof. Dr. Erol AYDIN hakkında :

Tokat’ın Niksar ilçesinde 1981 yılında doğan Erol Aydın, 1998 yılında Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne yerleşmiş ve 2003 yılında fakülte birincisi olarak mezun olmuştur.

Aynı fakültede 2005 yılında Hayvan Sağlığı Ekonomisi ve İşletmeciliği Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi kadrosunu atanmış ve 2006 yılında Ankara Üniversitesi’nde doktora eğitimine başlamıştır.

Doktora eğitimini tamamlayarak 2012 yılında Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ndeki kadrosuna dönmüştür.

Profesör kadrosuna 2022 yılında atanan Erol Aydın, Profesör unvanını almıştır.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından akademik yaşamı boyunca iki kez toplam yedi ay süreyle Amerika Birleşik Devletleri Oklahoma State Üniversitesi’ne görevlendirilen Prof. Dr. Erol Aydın’ın Türkiye ve Kars Hayvancılığı ile ilgili çok sayıda bilimsel çalışması bulunmaktadır.

Doç. Dr. Arzu Karabağ Aydın ile evli olan Prof. Dr. Erol Aydın, iki kız babası olup, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
24 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler